Se inaugurează Transalpina de Apuseni: Transapuseana este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România

Postat la: 04.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Se inaugurează Transalpina de Apuseni: Transapuseana este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România

Primul tronson din drumul judeţean 107I din judeţul Alba, care traversează Munţii Apuseni, este aproape finalizat şi va fi recepţionat în 15 decembrie. Drumul, denumit iniţial Transalpina de Apuseni, va purta numele de Transapuseana, autorităţile judeţene făcând demersuri pentru ca denumirea să devină marcă protejată.

Primul tronson din drumul judeţean (DJ) 107I, cu o lungime de 43 de kilometri, pe ruta Aiud - Bucium este aproape finalizat şi va fi recepţionat pe 15 decembrie, scriu, duminică seară, jurnaliştii de la Ziarul Unirea

Cunoscut iniţial ca "Transalpina de Apuseni", drumul va avea o denumire oficială. „Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, instituţia a făcut demersuri pentru a proteja marca «Transapuseana», astfel că, de acum înainte, şoseaua spectaculoasă din sudul Munţilor Apuseni va purta acest nume", notează sursa citată.

Cristian Panea, reprezentant al constructorului drumului, a declarat pentru ziarulunirea.ro că pe lotul 1 au fost finalizate lucrările de consolidări, podurile şi podeţele dalate, rigolele pentru drenarea apelor pluviale, marcajul rutier (cu excepţia zonei Aiud) şi turnarea ambelor straturi de asfalt, mai puţin în zona în care se lucrează la Aiud. În prezent, se lucrează la amplasarea de indicatoare rutiere, borne kilometrice şi podeţe de acces.

Pe lotul 2 al acestui drum se lucrează la 7 poduri din 13 şi s-au finalizat în proporţie de 90% lucrările de consolidări. Conform jurnaliştilor locali, modernizarea DJ 107 I - Transalpina de Apuseni este cea mai mare investiţie pe un drum judeţean din România, cu o valoare totală a proiectului de peste 73 de milioane de euro, proiect în mare parte finanţat din fonduri europene. Drumul, în lungime de 78 de kilometri, face legătura între municipiul Aiud (Autostrada A10) şi zona Bucium - Abrud (DN 74).

loading...
PUTETI CITI SI...