Scandalul de spionaj Iphone: Americanii urmăresc telefoanele diplomaților NATO și Israelului de la Moscova. Acțiunea ar putea fi una mondială

Postat la: 02.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Scandalul de spionaj Iphone: Americanii urmăresc telefoanele diplomaților NATO și Israelului de la Moscova. Acțiunea ar putea fi una mondială

Contraspionajul rusesc a descoperit o operațiune a agențiilor de informații americane pentru a infecta mii de iPhone-uri cu programe malware, inclusiv cele aparținând diplomaților străini la Moscova, a declarat FSB .

„În cursul asigurării securității infrastructurii de telecomunicații din Rusia, au fost identificate anomalii care sunt specifice doar utilizatorilor de telefoane mobile Apple și sunt cauzate de funcționarea unui software rău intenționat necunoscut anterior, care utilizează vulnerabilități software furnizate de producător", se spune in comunicat.

Pe lângă abonații ruși, cardurile SIM înregistrate pentru misiunile diplomatice din Rusia , inclusiv țările NATO, fostele republici sovietice , precum și Israelul, Siria și China , au fost infectate.

Potrivit FSB, informațiile primite indică o cooperare strânsă între Apple și comunitatea de informații americane, în special Agenția Națională de Securitate. Astfel, „politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal declarată de companie nu corespunde realității".Apple oferă serviciilor de informații americane oportunități ample de a controla orice persoană de interes pentru Casa Albă și pentru propriii cetățeni, a concluzionat FSB.

loading...
PUTETI CITI SI...