S-a descoperit un tratament pentru Alzheimer. Costă 56.000 de dolari pe an

Postat la: 08.06.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

S-a descoperit un tratament pentru Alzheimer. Costă 56.000 de dolari pe an

Decizia Biogen de a stabili preţul nou aprobatului tratament pentru Alzheimer la 56.000 de dolari pe an a reaprins dezbaterile cu privire la costurile medicamentelor din Statele Unite, cea mai mare şi profitabilă piaţă medicală din lume.

La scurt timp după ce a obţinut aprobarea autorităţilor americane cu privire la cel mai nou medicament pentru Alzheimer din ultimele două decenii, grupul de biotehnologie din Massachusetts a anunţat că preţul va fi cu mult peste cele mai ridicate estimări ale analiştilor. Firma de consultanţă Evercore se aştepta la un preţ de 10.000 de dolari pe an, în timp ce banca elveţiană UBS preconiza că tratamentul ar ajunge la 24.000 de dolari.

Biogen a fost aspru criticat pentru preţul pe care l-a atribut medicamentului, numit Aducanumab, în condiţiile în care compania a fost asaltată ani la rândul cu reproşuri privind costurile medicamentelor pentru sclerozele multiple şi atrofia musculară spinală. Totodată, preţul medicamentului pentru Alzheimer, care va fi vândut sub brandul Aduhelm, a provocat un val de discuţii contradictorii în rândurile doctorilor şi oamenilor de ştiinţă, mulţi dintre ei spunând că nu există nicio dovadă conform căreia tratamentul ar funcţiona. Michael Carome, directorul grupului de cercetare Public Citizen, a declarat că „aceste costuri suportate de pacienţi şi familiile lor nu sunt justificate de informaţii pe care le ştim până acum despre medicament".

loading...