Rusia și India mută cu hidrocarburile din Ruta Mării Nordului: Perspective foarte impresionante pentru Organizația de Cooperare din Shanghai

Postat la: 09.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Rusia și India mută cu hidrocarburile din Ruta Mării Nordului: Perspective foarte impresionante pentru Organizația de Cooperare din Shanghai

Rusia și India lucrează la utilizarea în comun a Rutei Mării Nordului și a câmpurilor de hidrocarburi offshore, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov la o întâlnire cu omologul său indian Subrahmanyam Jaishankar.

„Prietenii indieni și cu mine lucrăm pentru o utilizare mai eficientă a Rutei Mării Nordului și a acelor câmpuri de hidrocarburi situate în zona offshore a Federației Ruse", a spus el.

Potrivit diplomatului de vârf rus, utilizarea Rutei Mării Nordului pe lângă rutele terestre deschide perspective foarte impresionante pentru Organizația de Cooperare din Shanghai (SCO), care acordă din ce în ce mai multă atenție problemelor economice.

„Fiind situate pe cea mai mare parte a continentului eurasiatic, țările membre SCO sunt interesate să folosească aceste avantaje pentru a-și dezvolta legăturile economice, a extinde fluxurile comerciale și a crea infrastructură suplimentară de transport care va minimiza costurile și, în consecință, va crește profiturile și va fi benefică pentru fiecare dintre noi. țări", a spus Lavrov.

Ruta Mării Nordului este o rută de transport maritim și principala linie maritimă din sectorul arctic rusesc. Se întinde de-a lungul coastelor de nord ale Rusiei peste mările Oceanului Arctic (Mările Barents, Kara, Laptev, Siberia de Est, Chukchi și Bering). Traseul consolidează porturile europene și din Orientul Îndepărtat din Rusia și gurile de râuri navigabile din Siberia într-un singur sistem de transport. Lungimea traseului este de 5.600 km de la strâmtoarea Kara până la golful Providence.

Rusia şi India iau în considerare și producţia în comun de echipament modern de apărare, a declarat marţi ministrul de externe rus Serghei Lavrov, relatează DPA.

Şeful diplomaţiei ruse a precizat că a discutat cu ministrul de externe indian Subrahmanyam Jaishankar despre perspectivele unei cooperări militare şi tehnologice, potrivit agenţiei ruse de ştiri de stat TASS.

Nu a fost încă stabilit ce echipament specific de apărare ar putea intra în discuţii. A fost cea de a cincea întâlnire între cei doi miniştri în acest an.

loading...
PUTETI CITI SI...