Românii își fac provizii: penurie de zahăr și făină sesizată în mai multe orașe; restricții impuse de magazine!

Postat la: 10.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Românii își fac provizii: penurie de zahăr și făină sesizată în mai multe orașe; restricții impuse de magazine!

Dispare zahărul și făina de pe rafturile supermarketurilor din România! Oamenii sesizează acest fenomen apărut de câteva zile, chiar la magazine importante din țară.

Nu este foarte clar dacă această criză de făină și zahăr a fost generată de a) modul în care magazinele își fac aprovizionarea sau b) dacă este cauzată de stocul pe care românii îl fac înainte de sărbători. Cert este că situația a fost întâlnită în mai multe orașe. Ba mai mult: au fost cazuri în care clienților nu li se vinde mai mult de 5 kg de zahăr, tocmai pentru a asigura fluxul în magazin.

Situația este similară cu cea din China. Beijingul i-a îndemnat pe chinezi să facă provizii. Locuitorii Beijingului au început să facă provizii de varză, orez și făină pentru iarnă, după ce guvernul i-a îndemnat pe chinezi să-și asigure rezerve de bunuri de bază în caz de urgență. Autoritățile au asigurat populația că există suficiente stocuri după ce s-a instalat o panică a aprovizionării, scrie Reuters.

Ministerul chinez al Comerțului a publicat o notificare în care încurajează autoritățile să asigure stocuri de alimente și prețuri stabile înainte de venirea iernii, după o scumpire recentă a legumelor și în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID. Însă îndemnul ministerului către gospodării de a-și asigura provizii în caz de urgență a creat confuzie, provocând cozi la supermarketuri, unde oamenii s-au înghesuit să cumpere ulei și orez. „O să fie o iarnă grea, vrem să fim siguri că avem destulă mâncare", a spus o femeie care pleca de la un supermarket din centrul Beijingului cu bicicleta încărcată cu orez.

loading...
PUTETI CITI SI...