România, premiată la Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii

Postat la: 21.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

România, premiată la Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii

Cea de-a patra ediție WONDERFEST 2021 (Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret) și-a decis laureații. Primele 3 premii, acordate de aproape 200 de elevi, sunt producții din SUA ("Team Marco", 2019), Țările de Jos ("Jackie & Oopjen", 2020) și România (Aventurile lui Țuțu / Tutu's Adventures, 2021, regie/scenariu: Ion Octavian Frecea, Mihai Alexandru Răzuș.

Tinerii jurați, dar și dascălii vin din școli și licee din București (Colegiul Național Sfântul Sava, Școala Gimnazială Federico Garcia Lorca), Timișoara, Satu Mare, Suceava, Bistrița, dar și din alte orașe.

4 zile de filme online, pentru toate vârstele

WONDERFEST 2021 s-a desfășurat în mediul virtual, între 16 și 19 noiembrie. Filmele au fost împărțite în două secțiuni: „Concurs", unde juriul a premiat cele mai reușite dintre producțiile recente pentru copii, selecționate pentru festival. Cea de-a doua secțiune, „Snapshots", a inclus filme cu o durată de maximum un minut, realizate de elevi, cu telefonul mobil. Anul acesta, organizatorii festivalului internațional le-au propus participanților surprinderea unor crâmpeie, în viziunea proprie, din viața clasică. Tema din 2021 este "Viitorul după pandemie", în viziunea micilor regizori și scenariști. Filmele au fost difuzate pe paginile de Facebook ale WONDERFEST.

Cinci lung metraje, din 70 de filme pentru copii

În ambele secțiuni ale WONDERFEST, copiii și tinerii au putut urmări cel puțin cinci lung metraje, printre care și producții românești. Festivalul a inclus și workshop-uri artistice și educative nonformale. WonderFest este un concept original, care reunește, în jurul evenimentului central al festivalului internațional de film pentru copii și tineret, o serie de manifestări educative și artistice.

Organizat de Pro Familia, în parteneriat cu Uniunea Ziaristillor Profesioniști din România și Ministerul Educației, cu susținerea financiară a Ministerului Culturii, WonderFest e susținut de Editura Litera, care acordă premiile, de Apa Aura, Domeniile Urlati, Comics Didactic, Fundația Maya & Friends și Tricourile Printees, și UAC Universal Alloy Corporation.

loading...
PUTETI CITI SI...