Robert Negoiță, audiat de către procurori după tragedia de la Biblioteca Națională

Postat la: 05.08.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Robert Negoiță, audiat de către procurori după tragedia de la Biblioteca Națională

Surse judiciare au precizat că edilul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, urmează să fie audiat zilele următoare la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3, în urma tragediei de luni, în care au murit doi muncitori.

Conform surselor, firma care făcea lucrările, și care aparține de Primăria sectorului 3, nu avea nicio documentație necesară deschiderii de șantier. Luni, 2 august, pe un șantier din curtea Ministerului Culturii, doi muncitori au murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei. Firma care realiza lucrările nu avea niciun fel de autorizație. Este vorba de Algorithm Residential S3, care aparține Primăriei Sector 3. Administratorul firmei care se ocupa de acel şantier, unde doi oameni au fost îngropaţi de vii este joi audiat de către procurori.

Chiar dacă accidentul în care doi muncitori au murit a avut loc luni, pe 2 august, până joi, primăria sectorului 3 nu a avut nicio reacție despre acest caz în care nu se știe cu exact ce se amenaja acolo, în curtea Ministerului Culturii. „Din ce au putut să constate colegii noştri la faţa locului, evenimentul nu s-ar fi putut întâmpla dacă erau asigurate, în totalitate, măsurile de sprijinire a malurilor", a declarat Constantin Bujor, inspector-şef la ITM Bucureşti, marţi, la Antena 3.

Șeful Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), Romulus Bulacu, a precizat pentru Gândul că a solicitat expertizarea mai multor construcții din zona unde luni au murit doi muncitori, lângă Biblioteca Națională, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei. Printre construcții se numără și structura de beton a râului Dâmbovița, care ar putea fi afectată de săpăturile care au condus la tragedia de luni.

loading...
PUTETI CITI SI...