Țările NATO și-au epuizat cea mai mare parte a stocurilor de arme din cauza războiului din Ucraina

Postat la: 22.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Țările NATO și-au epuizat cea mai mare parte a stocurilor de arme din cauza războiului din Ucraina

Țările alianței nord-atlantice și-au epuizat cea mai mare parte a stocurilor de arme, în acest sens, a devenit necesară creșterea producției lor, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Potrivit CBC, secretarul general al NATO a menționat că țările Alianței trebuie să se pregătească pentru „drumul lung" din Ucraina. În același timp, el a avertizat că va trebui să plătească un anumit preț pentru consolidarea capacității de apărare a Ucrainei, inclusiv pentru a se aștepta la prețuri mai mari la energie și la alte consecințe economice.

„Trebuie să ne amintim: prețul pe care îl plătim este măsurat în bani, iar prețul pe care Ucraina îl plătește este măsurat în vieți, în sânge - în fiecare zi, și suntem obligați să-i sprijinim", a rezumat Stoltenberg.

Asistența NATO pentru Ucraina este oferită atât militară, cât și umanitară. Forțele armate ale Ucrainei primesc arme moderne pentru a proteja Ucraina de ruși și, de asemenea, sunt instruite la baze străine.

În același timp, fostul reprezentant special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, a subliniat pe 7 august că Federația Rusă a folosit deja aproximativ jumătate din militarii și armele sale instruite.

 

 

loading...