Raport: Majoritatea românilor cred că vaccinarea anti C19 duce la moarte prematură și că Big Pharma ascunde tratamente mai eficiente pentru a face profit

Postat la: 02.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Raport: Majoritatea românilor cred că vaccinarea anti C19 duce la moarte prematură și că Big Pharma ascunde tratamente mai eficiente pentru a face profit

Un raport realizat de think-tankul GLOBSEC susține că majoritatea românilor sunt de acord cu afirmația conform căreia vaccinarea împotriva coronavirusului duce la moartea prematură.

Conform documentului, 54% dintre români sunt de acord cu afirmația că vaccinarea împotriva Covid crește șansele unui deces prematur. România este pe primul loc la acest capitol între țările cercetate, pe locul 2 fiind „colegii" noștri tradiționali, bulgarii, cu 45%.

Tot în același registru, 61% dintre români consideră că marile companii farmaceutice (Big Pharma) ascund tratamente eficiente împotriva bolilor pentru că sunt mânate de goana după profit. La acest capitol, suntem depășiți doar de bulgari, care cred acest lucru în proporție de 67%.

Și în celelalte țări din est prevalează această idee: în Polonia, 60%, în Ungaria 59% și în Slovacia, 57%. Singura țară din Est unde procentul este sub 50% este Cehia, cu 41%.

Aceste cifre pot părea suprinzătoare, dar ele ar putea fi, în realitate, mai mari. Motivul este acela că GLOBSEC este un think-tank care numai obiectiv nu poate fi numit.

Președintele Consiliului Director al GLOBSEC este austriacul Wilhelm Molterer, fost vice-cancelar și ministru de finanțe al Austriei, care în prezent este șeful Fondului European pentru Investiții Strategice, o inițiativă finanțată de Uniunea Europeană și de Banca Europeană de Investiții.

Președintele-fondator al GLOBSEC este ungurul Robert Vass, care printre altele, este speaker al Institutului Aspen, care s-a ocupat cu combatere vocilor dizidente în timpul crizei medicale.

Mai mult, metodologia GLOBSEC consideră apriori ca fiind falsă afirmația conform căreia vaccinarea împotriva Covid-19 ar putea duce la decese premature, ceea ce spulberă orice pretenție de obiectivitate al studiului.

În aceste condiții, rezultatele raportate de GLOBSEC trebuie privite cu scepticism.

loading...
PUTETI CITI SI...