Războiul digital: Ucraina interzice un joc pe calculator pentru că glorifică URSS

Postat la: 23.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Războiul digital: Ucraina interzice un joc pe calculator pentru că glorifică URSS

Ministerul digitalizării din Ucraina a început războiul cu jocurile de pe calculator. A anunțat recent că va cere Steam, Microsoft și Sony să elimine Atomic Heart de pe platformele lor de jocuri din Ucraina și, posibil, în altă parte, acuzând apologia retro-comunistă a acestuia și „rădăcinile sale rusești."

Atomic Heart este disponibil și în România. Este un joc pe calculator cu schimb de roluri într-o utopică Uniune Sovietică alternativă, a anilor 1955.

Ministerul a formulat și un protest în limba engleză pentru PCGamesN, scrie siteul Arstechnica.com. El susține că jocul colectează date ale indivizilor participanți și adună bani pentru războiul contra Ucrainei.

Declarația oficialului ucrainean solicită interzicerea completă a jocului în Ucraina, dar cere și altor țări să „limiteze distribuția" a jocului.

Patronii jocului sunt vinovați că nu s-au dezis de Putin
„De asemenea, am dori să subliniem pentru publicul occidental că dezvoltatorii jocului nu au făcut o declarație publică de condamnare a regimului Putin" și a invaziei ruse a Ucrainei, a spus ministrul Oleksandr Borniakov, în declarație.


Atomic Heart este disponibil în Rusia și e distribuit exclusiv prin VK Play, o ramură a Grupului VK, care este condusă de un aliat al lui Vladimir Putin și fiul unui fost prim-ministru. VK Group și VKontakte, cea mai populară rețea de socializare din Rusia, sunt deținute în majoritate de divizia media a gigantului energetic Gazprom, care este deținut în majoritate de statul rus. CEO-ul Mundfish a lucrat cândva ca director de creație pentru Mail.ru, entitatea originală a VK, mai scrie publicația de specialitate.

loading...
PUTETI CITI SI...