Premierul georgian: "Ucraina ne-a cerut să deschidem al doilea front împotriva Rusiei. Să transformăm țara în poligon!"

Postat la: 21.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Premierul georgian:

Autoritățile ucrainene au îndemnat conducerea de la Tbilisi să deschidă un „al doilea front" împotriva Rusiei, a declarat premierul georgian, Irakli Garibașvili, în cadrul unei intervenții în Parlamentul țării. Potrivit precizărilor sale, opoziția georgiană a susținut solicitările Kievului.

„Imaginați-vă dacă acești oameni ar fi astăzi la putere în Georgia... Mai are cineva vreo îndoială că în Georgia ar fi existat cu adevărat un „al doilea front" și că țara s-ar fi transformat într-un poligon?", a declarat Garibașvili, adăugând că, în acest caz, țara și-ar fi pierdut suveranitatea.

Autoritățile georgiene au declarat în repetate rânduri că nu intenționează să acționeze împotriva Rusiei. De exemplu, în aprilie, Garibașvili a declarat că Georgia nu are de gând să deschidă un „al doilea front", deoarece acest lucru contravine intereselor naționale ale țării.

La rândul său, primarul capitalei georgiene, Tbilisi, Kaha Kaladze, care este și secretar general al partidului de guvernământ "Visul Georgian - Georgia Democratică", a precizat că autoritățile țării nu au nicio intenție de a intra în război împotriva Rusiei și că Georgia nu intenționează să se alăture sancțiunilor antirusești.

loading...
PUTETI CITI SI...