Președintele Serbiei: "Europa va avea probleme serioase cu aprovizionarea cu alimente în această iarnă .Prețul gazelor va ajunge la 6.000 de dolari SUA la mia de metri cubi!"

Postat la: 21.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Președintele Serbiei:

Europa va avea probleme serioase cu aprovizionarea cu alimente în această iarnă, a avertizat duminică președintele sârb Aleksandar Vucic.

„Totul va fi în regulă cu noi. Avem suficient de ceea ce au nevoie oamenii, chiar mai mult. Este o veste bună", a spus el, adăugând că „nu mai acceptă cuvintele nimănui pentru nimic". El a menționat că a făcut inventarierea stocului de cereale și gaze cu ajutorul serviciilor speciale sârbe. „Iarna aceasta este sub control. Oamenii vor trece prin ea și, în ceea ce privește următorul câștigător - unii vor supraviețui, dar alții nu", a adăugat el.

Anterior, Vucic a prognozat probleme cu aprovizionarea cu energie electrică pe fondul crizei energetice globale, care va fi urmată de un război pentru alimente. El a avertizat că prețul gazelor la burse ar putea ajunge la 6.000 de dolari SUA la 1.000 de metri cubi în această iarnă. El a amintit că, datorită achizițiilor la timp de gaz rusesc, Serbia a fost scutită de problemele cu furnizarea de energie electrică.

loading...
PUTETI CITI SI...