Președintele mexican e peste Iohannis: susține că are dovada existenței unui elf mitic de pădure!

Postat la: 27.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Președintele mexican e peste Iohannis: susține că are dovada existenței unui elf mitic de pădure!

Președintele mexican Andrés Manuel López Obrador a postat pe conturile sale de socializare o fotografie despre care a afirmat că arată un "alux" din folclorul antic, notează The Telegraph.

Fotografia granulată, care pare să fi fost făcută noaptea, arată o creatură indistinctă într-un copac. Cu doi ochi de un alb strălucitor și păr lung sau o perucă, aceasta privește fix la aparatul foto. Președintele a sugerat că creatura seamănă cu o sculptură dintr-un sit arheologic din peninsula Yucatan.

El a declarat că fotografia a fost făcută cu trei zile mai devreme de un inginer pe șantierul de construcție a unei noi linii de cale ferată cunoscută sub numele de Tren Maya, care va conecta destinații turistice, inclusiv situri antice mayașe.

"Pare a fi un alux", a scris președintele Mexicului, adăugând că "totul este mistic".

Afirmația sa neverosimilă a fost făcută în contextul în care mii de oameni au ieșit pe străzile din Mexico City în weekend pentru a protesta împotriva unei presupuse preluări de putere prezidențială.

Cu toate acestea, utilizatorii rețelelor de socializare s-au grăbit să sublinieze că fotografia pare să fi circulat online sub diferite forme de cel puțin doi ani. Mulți l-au acuzat pe președinte că a răspândit știri false. Sursa originală a imaginii este neclară.

"Dacă crezi asta, ești prost", a răspuns un utilizator la postarea sa, în timp ce un altul a adăugat: "Este atât de ușor să cauți pe Google o fotografie pentru a vedea dacă este adevărată sau nu".

López Obrador și-a exprimat de mult timp respectul față de culturile și credințele indigene. Fostul său ministru al mediului a atras, de asemenea, batjocura în trecut pentru că a spus că crede în alux.

Potrivit credinței tradiționale mayașe, alux este o creatură mică și răutăcioasă care locuiește în păduri și pe câmpuri și este predispusă să le joace feste oamenilor, cum ar fi să ascundă lucruri. Unii oameni lasă mici ofrande pentru a-i liniști.

Civilizația antică mayașă și-a atins apogeul între anii 300 d.Hr. și 900 d.Hr. în Peninsula Yucatan și în părțile adiacente din America Centrală, dar descendenții mayașilor continuă să trăiască în peninsulă.

Mulți continuă să vorbească limba mayașă și să poarte haine tradiționale, păstrând în același timp bucătăria, culturile, religia și practicile medicale tradiționale.

Postarea controversată a președintelui a venit în timp ce opozanții au inundat Piața Constituției din Ciudad de Mexico pentru a protesta împotriva revizuirii planificate de acesta a autorității electorale. Criticii spun că planul, care include reducerea bugetului și a personalului agenției independente, amenință să submineze democrația din Mexic.

loading...
PUTETI CITI SI...