Papa Francisc lansează un avertisment teribil pentru omenire: "Sunt semne mai mari de distrugere și pustiire"

Postat la: 14.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Papa Francisc lansează un avertisment teribil pentru omenire:

Papa Francisc lansează un avertisment teribil pentru omenire! Acesta a celebrat Sfânta Liturghie în bazilica San Pietro în comemorarea liturgică a Fericitei Fecioare Maria de la Guadalupe, ocrotitoarea cerească a Americii și Filipinelor, luni 12 decembrie. În timpul slujbei a făcut un apel către omenire, explicând previziunile subre pe care le are!

Papa Francisc a zugrăvit o imagine sumbră a viitorului în timpul slujbei de duminică de la Vatican, avertizând că vede „semne mai mari de distrugere și pustiire" în lume. Suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, a împărtășit viziunea sa sumbră asupra omenirii în timpul unei slujbe înaintea sărbătorii de luni, când se celebrează Ziua Fecioarei noastre de Guadalupe, patroana Mexicului. Papa Francisc a spus că sărbătoarea, care comemorează apariția Fecioarei Maria unui tânăr în 1531 în Mexico City, a venit într-un „moment complicat și dificil pentru locuitorii Lumii Noi".

Acesta a făcut o legătură cu zilele noastre, menționând că trăim, de asemenea, „o perioadă dificilă pentru umanitate... o perioadă amară, plină de vuietul războiului, de nedreptăți tot mai mari, de foamete, sărăcie, suferință". În ciuda faptului că lucrurile sunt aparent atât de rele, Papa Francisc a spus că viziunea sa asupra viitorului apare cu „mai multe semne de mai mare distrugere și pustietate și, deși acest orizont pare sumbru și deconcertant, cu semnele unor distrugeri și pustiiri și mai mari, iubirea sa divină și coborârea sa la noi ne spun că și acesta este un timp propice pentru mântuire".

Înaintea sărbătorii, Francisc a spus că Fecioara Maria îi invită pe oameni să lase deoparte „prejudecățile și temerile" și să se încreadă în Domnul. În ultimele luni, Francisc a devenit din ce în ce mai vocal în criticile sale la adresa invaziei lui Vladimir Putin în Ucraina, care a intrat acum în a zecea lună. În timpul verii, el a denunțat „ferocitatea și cruzimea" forțelor rusești. „Nu vedem întreaga dramă care se desfășoară în spatele acestui război, care poate că a fost cumva provocat sau nu a fost împiedicat și înregistrez un interes în testarea și vânzarea de arme. Este foarte trist, dar, practic, aceasta este miz", a declarat suveranul pontif în timpul unei conversații cu presa.

Liderul Bisericii Romano-Catolice i-a adresat cel mai puternic apel lui Putin în octombrie, când l-a implorat să „oprească această spirală a violenței și a morții" și să pună capăt războiului: „Modul în care decurge războiul din Ucraina a devenit atât de grav, devastator și amenințător încât stârnește o mare îngrijorare", a declarat Papa Francisc la acea vreme. „De fapt, această rană teribilă și de neconceput a umanității, în loc să se micșoreze, continuă să sângereze și mai mult, amenințând să se extindă", a încheiat aceasta.

 

loading...
PUTETI CITI SI...