OZN-uri fantomă pe cerul Ucrainei - Observatorul Astronomic din Kiev

Postat la: 28.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

OZN-uri fantomă pe cerul Ucrainei - Observatorul Astronomic din Kiev

Raportul, publicat recent de oamenii de știință de la Observatorul Astronomic din Kiev (MAO), a descris „un număr semnificativ de obiecte a căror natură nu este clară", inclusiv mai multe așa-numite „fantome" care păreau complet negre pe cer și păreau să treacă prin atmosferă cu o viteză de până la 53.000 km/h - aproximativ de două ori mai rapid decât o rachetă balistică intercontinentală.

Autorii raportului au descris aceste obiecte fantomă ca fiind UAP - denumirea preferată de comunitatea științifică pentru obiectele zburătoare neidentificate, sau OZN-uri. Raportul despre obiectele zburătoare neidentificate (OZN) care ar zbura pe cerul Ucrainei au fost respinse oficial de către Academia Națională de Științe a Ucrainei (NASU), oficialii citând „erori semnificative" în metodele și rezultatele raportului.

În raportul lor, cercetătorii de la Observatorul Astronomic din Kiev au analizat observațiile unor obiecte ciudate, care se mișcă rapid, detectate de unul dintre cele două observatoare din apropierea Kievului. Echipa a dedus distanța, dimensiunea și viteza acestor obiecte pe baza cantității de lumină de fundal pe care fiecare dintre ele părea să o blocheze, concluzionând că multe dintre obiectele misterioase aveau aproximativ dimensiunea unui avion, dar se deplasau prin atmosferă cu viteza unei nave spațiale.

Cu toate acestea, analizând doar datele provenite de la un singur telescop, cercetătorii par să fi prezis în mod inexact distanțele și locațiile acestor obiecte - și, prin urmare, au estimat greșit și mărimea și viteza obiectelor, afirmă Avi Loeb, un astrofizician de la Universitatea Harvard care a publicat recent un articol critic cu privire la raportul UAP din Ucraina.

„Metoda corectă pentru a deduce distanțele se numește triangulație, prin care se observă același obiect din direcții diferite", a declarat Loeb. „Dar ei nu au aceste date". Dacă obiectele fantomă ar fi fost într-adevăr atât de mari, atât de rapide și atât de înalte pe cer, așa cum a sugerat echipa ucraineană, atunci fiecare obiect ar fi „produs o minge de foc uriașă", așa cum face o rachetă sau un meteorit atunci când trece prin atmosferă, a spus Loeb.

Raportul nu menționează extratereștrii ca fiind o posibilă explicație. Cu toate acestea, guvernul american nu este pregătit să excludă această posibilitate pentru aparițiile în spațiul aerian al SUA. La începutul acestui an, Congresul american a aprobat finanțarea pentru ca Departamentul Apărării să deschidă un nou birou axat exclusiv pe gestionarea rapoartelor privind apariția OZN-urilor.

loading...
PUTETI CITI SI...