OpenAI deschide cutia Pandorei: inteligența artificială o să fie folosită în scopuri militare

Postat la: 15.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

OpenAI deschide cutia Pandorei: inteligența artificială o să fie folosită în scopuri militare

OpenAI a autorizat utilizarea ChatGPT în scopuri militare, transmite The Intercept. Dezvoltatorul OpenAI a schimbat regulile de utilizare a tehnologiilor sale, inclusiv ChatGPT: interdicția de utilizare militară a serviciilor a fost eliminată din politica de utilizare.

Până pe 10 ianuarie, pagina „Politica de utilizare" a OpenAI a inclus o interdicție explicită a „activităților care prezintă un risc ridicat de vătămare fizică", inclusiv „dezvoltarea de arme" și „aplicații militare și de luptă". În noua versiune, interzicerea utilizării „militare și de luptă" a dispărut, arată sursa citată.

Informația apare în contextul în care un incident extrem de îngrijorător a fost dezvăluit dintr-o fabrică Tesla. Un robot scăpat de sub control a bătut zdravăn un inginer și l-a lăsat într-o baltă de sânge. Avocații și angajații Tesla susțin că astfel de incidente sunt frecvente, iar controlul asupra roboților reprezintă o utopie.

Totul s-a desfășurat în timp ce inginerul programa un software pentru roboții responsabili cu tăierea pieselor din aluminiu pentru mașini. Din neatenție, doar doi dintre roboți erau dezactivați, în timp ce un al treilea rămăsese în funcțiune. Mașinăria l-a prins pe bărbat, l-a lipit de perete și apoi l-a rănit cu gherele metalice pe spate și pe brațe. Doi colegi au fost martori la incident.

Avocații muncitorilor de la fabrica din Texas afirmă că numărul real al accidentelor de muncă este mult mai mare decât cel declarat oficial, menționând chiar un deces. Cu toate acestea, aceste informații nu se regăsesc în rapoartele furnizate de Tesla.

loading...
PUTETI CITI SI...