Olanda e dovada ca impunerea "certificatului digital Covid" nu functioneaza. 84% din populatie vaccinata si explozie de cazuri in spitale!

Postat la: 02.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Olanda e dovada ca impunerea

Olanda va introduce noi restricţii legate de coronavirus în această săptămână, pentru a încerca să reducă incidenţa epidemiei de COVID-19, a anunţat ministrul olandez al sănătăţii Hugo de Jonge, potrivit Reuters.

"Suntem nevoiţi să luăm noi măsuri. Numărul pacienţilor COVID-19 din spitale creşte rapid", a declarat De Jonge. El nu a oferit detalii despre noile măsuri, care urmează să fie decise marţi, insa surse guvernamentale au mentionat pentru presa ca politicienii au discutat si despre inutlitatea "certificatului digital Covid", detinut de 84% din populatia vaccinata, la care se adauga si cei cu testele PCR sau antigen, ceea ce ar fidica "rata de protectie" la aproximativ 90% din populatie. Cu toate acestea s-a observat o crestere cu aproape 50% a cazurilor noi, dar mai ales faptul ca "numarul pacientilor din spitale creste rapid", ceea ce inseamna ca nu se mai vorbeste despre "vaccinarea conduce la cazuri asimptomatice sau usoare".

Postul de televiziune NOS a informat că probabil guvernul va impune obligativitatea măştii sanitare în numeroase locuri publice şi va extinde utilizarea certificatului COVID-19 ca dovadă a vaccinării sau a testării negative recente. Medicii epidemiologi olandezi spun insa ca "testarea e cea mai sigura, intrucat majoritatea populatiei e deja vaccinata si nu se opresc cazurile noi, doar prin testare masiva putem combate raspandirea bolii." Numărul noilor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în Olanda este în creştere de o lună, săptămâna trecută atingând cel mai mare nivel începând din luna iulie. Luni se înregistrau 7.700 de noi cazuri în 24 de ore, cu 45% mai multe decât lunea trecută. În spitalele olandeze sunt 1.200 pacienţi COVID-19, cei mai mulţi în ultimele cinci luni.

Majoritatea restricţiilor legate de coronavirus în Ţările de Jos au fost ridicate în 25 septembrie, când certificatul COVID-19 a devenit o condiţie pentru accesul la evenimente culturale, baruri, restaurante şi cluburi. Autorităţile olandeze au menţionat, insa, că majoritatea pacienţilor COVID-19 aflaţi în spitale "nu sunt vaccinaţi", cu toate ca potrivit datelor guvernamentale, 83,8% din populaţia adultă olandeză (si 67,8% din populatia totala) este vaccinată cu schema completă contra coronavirusului, mentioneaza Agerpres.

loading...
PUTETI CITI SI...