O clădire de apartamente pentru pensionare lesbiene se va construi în centrul orașului Berlin. Chiria este subvenționată

Postat la: 07.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

O clădire de apartamente pentru pensionare lesbiene se va construi în centrul orașului Berlin. Chiria este subvenționată

O asociație de locuințe din Berlin a anunțat că va începe în curând construcția unui proiect de locuințe sociale în inima orașului, exclusiv pentru femeile în vârstă care se identifică ca lesbiene sau bisexuale.

Complexul va cuprinde o clădire de opt etaje cu 72 de apartamente „în cea mai bună locație din centrul orașului". De asemenea, va avea un centru cultural, o cafenea de cartier, săli de consultații și săli de evenimente.

Proiectul este o colaborare între asociația de locuințe deținută de stat Wohnungsbaugesellschaft Berlin-Mitte (WBM) și inițiativa lesbiană Rad und Tat (RuT), care va deschide un birou în noul complex.

Unitățile rezidențiale vor fi disponibile femeilor lesbiene, în vârstă, doar la o rată subvenționată pentru a permite „lesbienelor să ducă o viață bună și să se bucure de bătrânețe într-un mediu nediscriminatoriu", potrivit unui comunicat de presă al WBM.

Chiriile subvenționate vor începe de la doar 6,90 euro pe metru pătrat, considerabil mai puțin decât chiria medie din zona centrală a Berlinului, de 20 euro pe metru pătrat, potrivit indicelui chiriilor citat de postul de știri Junge Freiheit.

Ephraim Gothe, consilierul districtual pentru dezvoltare urbană și managementul facilităților, a declarat că oficialii locali sunt „mândri că au putut să susțină acest proiect ca district și să aducă astfel o contribuție suplimentară la un oraș incluziv și locuibil".

Proiectul are o dată de finalizare planificată pentru octombrie 2025.

loading...
PUTETI CITI SI...