Numarul deceselor la vaccinați creste cu 4%, al infectarilor cu 9% și al spitalizarilor cu 6%. Nevaccinatii incep sa se auto-imunizeze si certificatul verde ucide!

Postat la: 03.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Numarul deceselor la vaccinați creste cu 4%, al infectarilor cu 9% și al spitalizarilor cu 6%. Nevaccinatii incep sa se auto-imunizeze si certificatul verde ucide!

Potrivit Raportului săptămânal de supraveghere al INSP, 73,7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate împotriva Covid, in scadere cu aproximativ 8,6% după ce media anterioara pe "vârf de val" era de 82,3%. Si la persoanele spitalizate se observa o scadere de 5,6% de la 92,1% la 86,5%.

De asemenea, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 85,7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 56,5% la bărbaţi. Conform INSP, 93,3% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată și 89,7% din decese au fost la persoane nevaccinate. Anterior, numarul de decese la persoanele nevaccinate era de 93,4%.

Explicatia pentru aceste procente ar fi, conform estimarilor, ca persoanele nevaccinate au inceput usor sa se "auto-imunizeze" in grup, ramanad din ce in ce mai putine persoane vulnerabile. De asemenea, fiindpe panta descendenta a valului si contagiozitatea scazand, apare tendinta spre "egalizarea (reglarea)" diferentei dintre vaccinati/nevaccinati. O alta explicatie mai e si faptul ca favorizarea vaccinatilor fata de restrictii ii imbolnaveste mai mult si asa se fac si forme grave mai mult.

In acelasi timp, peste un sfert, reprezentand 27%, din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Bihor, Constanta şi Iaşi. De la începutul pandemiei de coronavirus şi până în prezent, unul din 97 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. Aproape o treime, mai precis 30,7% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat, în săptămâna 25 - 31 octombrie, în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Bihor, Cluj şi Timiş, informează, miercuri, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

loading...
PUTETI CITI SI...