Novak Djokovic se retrage de la Indian Wells pe fondul disputei privind vizele americane

Postat la: 06.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Novak Djokovic se retrage de la Indian Wells pe fondul disputei privind vizele americane

Novak Djokovic s-a retras oficial de pe tabloul de tragere la sorți al turneului Indian Wells, au anunțat duminică organizatorii, ceea ce indică faptul că cererea numărului unu mondial de scutire de vaccinul COVID-19 pentru a intra în SUA ar fi putut eșua.

Sârbul, care este unul dintre cei mai mediatizați sportivi nevaccinați împotriva COVID-19, a solicitat luna trecută guvernului american o autorizație specială pentru a juca la turneele ATP Masters de la Indian Wells și Miami.

„Numărul 1 mondial Novak Djokovic s-a retras de la BNP Paribas Open 2023. Odată cu retragerea sa, Nikoloz Basilashvili intră în teren", au precizat organizatorii într-un comunicat duminică noaptea.

În prezent, SUA interzic intrarea în țară a străinilor nevaccinați, o politică care se așteaptă să fie ridicată atunci când guvernul va pune capăt declarațiilor de urgență COVID-19, pe 11 mai.

Djokovic nu a mai concurat la turneele ATP Masters de la Indian Wells și Miami, două dintre cele mai importante turnee din calendarul ATP și cunoscute sub numele de „Sunshine Double", din 2019.

Nimeni din echipa lui Djokovic nu a comentat retragerea.

Vinerea trecută, senatorii din Florida Rick Scott și Marco Rubio i-au scris o scrisoare președintelui american Joe Biden, îndemnându-l să acorde cererea de derogare.

Directorul turneului de la Indian Wells, Tommy Haas, Asociația de Tenis a Statelor Unite și U.S. Open s-au numărat printre cei care sperau, de asemenea, ca cel care a fost de 22 de ori campion de Grand Slam să fie lăsat să se înscrie.

El ar fi fost marele favorit la câștigarea celui de-al șaselea său titlu de la Indian Wells, atunci când turneul va începe miercuri, în deșertul din sudul Californiei.

Djokovic, care a ratat Openul Australiei de anul trecut din cauză că nu e vaccinat și care nu a fost lăsat să intre în SUA pentru Openul SUA de anul trecut, a declarat că ar renunța la Grand Slam-uri mai degrabă decât să facă vaccinul anti-COVID.

El a câștigat al 22-lea său titlu de campion major, un record, la Australian Open în ianuarie.

loading...
PUTETI CITI SI...