Nou record de infectări în "țara vaccinaților" anti-Covid: Germania raporteaza 50.196 de cazuri si 235 de decese la o acoperire vaccinala de 70%

Postat la: 11.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Nou record de infectări în

Germania a anunțat joi un număr record de noi infectări cu COVID-19, raportând 50.196 de cazuri suplimentare în 24 de ore, potrivit institutului sanitar Robert Koch, un indicator al severităţii valului epidemic care a lovit ţara, informează AFP.

Este pentru prima dată când pragul de 50.000 de cazuri noi zilnice este depăşit de la începutul pandemiei după ce Germania a înregistrat un număr record de infectări în ultimele zile. Numărul de decese în 24 de ore a crescut joi la 235. Cancelarul german Angela Merkel, aflată la final de mandat, a catalogat miercuri drept ''dramatică'' recrudescenţa infectărilor pe teritoriul ţării, devenită considerabilă din luna octombrie.

''Pandemia s-a propagat din nou într-o manieră dramatică'', a deplâns purtătorul de cuvânt al cancelarului, făcând apel la autorităţile sanitare regionale competente să ia noi măsuri pentru a ţine situaţia sub control. Totodată, presiunea este în creştere asupra unităţilor spitaliceşti.

Creşterea atat de masiva a a numărului de cazuri nu se explica conform ratei de vaccinare a populaţiei Germaniei, care este de aproape 70%, in jur de 55 de milioane de persoane, si peste 80% din populatia adulta. La care se adauga si un numar mare al celor trecuti prin boala. "Imunitatea de turma" ar fi trebuit sa fie atinsa de mult, ca atare se pune problema eficientei vaccinarii, nu atat din pricina numarului mare de infectari, ci al numarului foarte mare de decese si spitalizari in stare grava.

loading...
PUTETI CITI SI...