Nou-născut salvat în mod miraculos de medici. Mama sa a murit in mod neașteptat

Postat la: 15.07.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Nou-născut salvat în mod miraculos de medici. Mama sa a murit in mod neașteptat

Fetiţa adusă pe lume de Alexandra, o tânără care şi-a pierdut viaţa în condiţii misterioase, a fost salvată în mod miraculos de medici.

Fetiţa Alexandrei, tânăra care a murit în spital după ce a născut, a fost externată. Născută mai mult moartă decât vie, fetiţa a fost luată acasă de tatăl ei la finele săptămânii trecute, după ce bărbatul şi-a condus soţia pe ultimul drum. Cu speranţe aproape zero la naştere, fetiţa a fost luată acasă într-o stare foarte bună. Medicii nu exclud, însă, riscul apariţiei unor sechele, după ce creierul bebeluşului a fost lipsit de oxigen câteva minute imediat după naştere.

„Din punct de vedere medical evoluţia fetiţei poate fi considerată o minune. Un copil cu asfixie perinatală, formă extrem de severă, este de aşteptat să dezvolte leziuni de ischemie cerebrală cât şi multiorganică. Având în vedere că vorbim despre un nou-născut aflat doar la câteva minute de a fi în imposibilitatea de a fi resuscitat, considerăm ca a fost o intervenție rapidă, care a limitat afectarea neurologică. Putem considera că la externare fetiţa se prezenta cu stare generală bună, cu minimă afectare neurologică şi fără semne de encefalopatie hipoxic-ischemică", a precizat medicul primar în neonatologie Carmen Zaboloteanu, şeful secţiei de neonatologie din cadrul Maternităţii Botoşani.

Alexandra avea 32 de ani din județul Botoșani şi era dispecer la o firmă de taxi. Primele rezultate ale autopsiei efectuate în cursul zilei de sâmbătă au arătat că tânăra din Vorona a avut o afecţiune similară cu cea pe care a avut-o artista Andreea Bălan, în urmă cu doi ani. Atunci, artista a fost la un pas de moarte, după ce a suferit un stop cardiac pe masa de operaţie, după ce o parte din lichidul amniotic i-a pătruns în sânge şi i-a cauzat ceea ce se numeşte embolie amniotică.

Alexandra Puşcaşu urma să urma să devină mamă pentru a doua oară. În luna iunie, după ce a trecut de 38 de săptămâni, femeia a mers de două ori la Maternitate, dar a fost trimisă acasă, spunându-i-se că nu i-a venit încă sorocul. Pe data de 23 iunie a fost internată, când sarcina avea 42 de săptămâni. În decursul dimineţii zilei de 24, aceasta a fost operată pentru a naşte prin cezariană, ulterior fiind transferată pe secţia de reanimare, din cauza pierderii de sânge şi a unei embolii. O săptămână mai târziu, în ciuda eforturilor medicilor, tânăra a murit pe Secţia de Reanimare, lăsând în urmă o mulţime de întrebări fără răspuns.

loading...
PUTETI CITI SI...