Neurochirurgul Vlad Ciurea lămurește pentru totdeauna care e singura carne bună pentru creierul uman

Postat la: 11.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Neurochirurgul Vlad Ciurea lămurește pentru totdeauna care e singura carne bună pentru creierul uman

Singura carne care poate fi consumată fără griji e intens consumată în această perioadă. E sănătoasă și este de mare ajutor creierului, transmite neurochirurgul Vlad Ciurea.

Peștele - consumat în special de cei care țin post în această perioadă - este singura carne pe care o putem consuma fără probleme, asta pentru că e bogat în proteine, dar și acizi grași nesaturați. "Nu trebuie însă eliminată carnea de pasăre din dietă, cea mai buna fiind cea de curcan", mai spune Ciurea. Carnea rosie, in schimb, cea de porc, vita si oaie, depune placi de colesterol rau pe vasele de sange, deci si pe cele din creier care sunt foarte fine multe din cele ce sjung direct la neuroni. "Sigur, de cateva ori pe an, rar, se poate consuma, insa nu devina o obisnuinta".

„În creier, forma de carne de la care îi care îi vine proteina, cel mai bine îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol. Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. (...). Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță. Se consideră că peștele marin este cel mai bun, bineînțeles că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește. La pești, cei statici, de pe fundul apei, nu sunt atât de benefici pentru creier", a declarat Vlad Ciurea.

loading...
PUTETI CITI SI...