Netflix e anchetat în Rusia pentru încălcarea legii privind "propaganda homosexuală"

Postat la: 25.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Netflix e anchetat în Rusia pentru încălcarea legii privind

Rusia investighează Netflix după ce comisarul pentru protecția familiilor a acuzat compania de streaming că a încălcat legea rusă privind "propaganda homosexuală", relatează cotidianul Vedomosti și Reuters.

Comisarul, Olga Baranets, s-a plâns Ministerului de Interne că Netflix a încălcat o lege din 2013 care interzice difuzarea de "propagandă privind relațiile sexuale netradiționale" în rândul rușilor cu vârsta sub 18 ani atunci când difuzează seriale cu tematică LGBT cu eticheta 16+. Plângerea este investigată de departamentul moscovit al Ministerului de Interne, a declarat o sursă citată de Vedomosti.

Netflix a refuzat să comenteze. Compania americană s-ar putea confrunta cu o amendă de până la 1 milion de ruble (13.400 de dolari) sau cu o suspendare temporară a serviciilor sale dacă se constată că a încălcat legea, a precizat Vedomosti. Legislația Rusiei a fost criticată de grupurile pentru drepturile omului. În 2017, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că legea rusă privind propaganda gay a încălcat normele tratatului european și a încălcat dreptul la libertatea de exprimare și a discriminat persoanele LGBT - o decizie pe care Moscova a calificat-o drept nedreaptă.

Ziarul a citat o sursă apropiată de Netflix, care a declarat că această companie și-a verificat la începutul acestei luni oferta de seriale și filme despre viața membrilor comunității LGBT și nu a găsit niciunul cu eticheta 16+. Moscova ia măsuri drastice în special împotriva companiilor străine de tehnologie, criticii săi subliniind că este o încercare a autorităților ruse de a exercita un control mai strict asupra internetului. Luna aceasta, Vedomosti a raportat că autoritățile ruse discută despre modificări ale modului în care sunt reglementate serviciile de streaming online.

 

loading...
PUTETI CITI SI...