Nepoata poetului Adrian Păunescu a debutat la 8 ani, chiar de ziua ei, într-un spectacol folk, la WonderFest

Postat la: 25.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Nepoata poetului Adrian Păunescu a debutat la 8 ani, chiar de ziua ei, într-un spectacol folk, la WonderFest

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret "WonderFest", încheiat vineri seara, la Constanța, cu un spectacol de muzică folk, în care au evoluat artiști consacrați precum Magda Pușkaș, Mihai Napu, Vanghele Gogu, Ioan Onișor și Andrei Păunescu, a fost prilej pentru debutul Adrianei Păunescu, într-un spectacol de muzică folk, cu sute de spectatori. Adriana Păunescu este fiica lui Andrei și nepoata poetului Adrian Păunescu, iar în ziua debutului său artistic a împlinit opt ani.

WonderFest s-a desfășurat timp de cinci zile, în concurs fiind opt filme de scurt metraj, lung metraj și de animație, produse în ultimii doi ani și distribuite în premieră în țara noastră.

Marele Premiu a fost acordat de Juriul Copiilor, format din 100 de elevi constănțeni, unei pelicule produse în acest an, în Germania: "Haos în excursie cu școala". Filmul premiat de copii a fost vizionat cu producătoarea Nicole Kellerhals prezentă în sală și a fost lansat în premieră internațională la WonderFest.
Juriul profesioniștilor, condus de actorul Mircea Diaconu și format din producători, regizori, scenariști și critici de film din mai multe țări, a acordat următoarele premii WonderFest:

• Premiul pentru cea mai bună interpretare a unui actor copil: Charline Antunes - Kaolin - Franța
• Premiul pentru imagine: Viktoras Radzevicius - director imagine al filmului "Inimă de fluture" - Lituania
• Premiul pentru scenariu: Marta Karwowska - "Necazuri la Triplu" - Polonia
• Premiul pentru regie: Keivan Majidi - "Fata în albastru" - Iran
• Premiul pentru cel mai bun film - "Corabia" - Bulgaria - regia Petrinel Gochev, Producători: Galina Toneva, Kiril Kirilov

În timpul Festivalului de la Constanța, au fost organizate ateliere și un concurs de creație de film. Copiii participanți la competiție au realizat filme cu durata de 1 minut, cu tematica "Minunea Albastră", folosind doar telefonul sau tableta. Premiul pentru cel mai bun film realizat de copii a fost acordat elevei Sarah Marinciu, de la Colegiul Național "Ion Minulescu", din Slatina.

Vizionarea filmelor, atelierele și concertele din cadrul WonderFest au avut intrare liberă, sala de spectacole a Centrului Multifuncțional "Jean Constantin din Constanța fiind arhiplină.

Trofeul WonderFest a fost înmânat câștigătorului de către Ana Maria Vătămanu, președinta Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Premiul pentru scenariu a fost înmânat de către pefectul județului Constanța Silviu-Iulian Coșa

Festivalul WonderFest a fost organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Primăria Constanța, cu susținerea Consiliului Județean Constanța, Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța și Pro Familia. Președintele Festivalului este Lavinia Șandru, actriță și realizatoare TV, care a primit, din partea criticului de film Călin Stănculescu, o replică a celebrei statuete Oscar. WonderFest a stat sub semnul educației pentru artă și pentru o viață socială lipsită de agresivitate.

Parteneri media: Antena 3, Canal 33, DCNews, Gândul, impact.ro, Național TV, Național FM, Playtech, Radio România, Ziua.

loading...
PUTETI CITI SI...