Începe Noua Vaccinare! În Israel a fost detectat primul caz al noii variante africane. Premierul a băgat în ședință de urgență responsabilii din Sănătate

Postat la: 26.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Începe Noua Vaccinare! În Israel a fost detectat primul caz al noii variante africane. Premierul a băgat în ședință de urgență responsabilii din Sănătate

Ministerul Sănătăţii israelian a anunţat vineri că a fost detectat un caz al noii variante de COVID-19 descoperite în Africa de Sud şi care prezintă un potenţial de propagare foarte rapid, potrivit oamenilor de ştiinţă, care spun ca virusul mutant este de 4 ori mai contagios si ocoleste vaccinul de la varianta "alfa" cu 40%, informează AFP.

"Varianta descoperită în state din sudul Africii a fost identificată în Israel. Este vorba de o persoană revenită din Malawi", a precizat ministerul, exprimând temeri cu privire la "alte două cazuri la persoane revenite din străinătate" şi plasate în carantină. Aceste trei persoane erau vaccinate împotriva COVID-19, a precizat Ministerul Sănătăţii israelian în comunicatul său. În urma acestui anunţ, premierul israelian Naftali Bennett a convocat o reuniune cu responsabili ai Sănătăţii publice şi ai guvernului său, pentru o analiză a situaţiei sanitare din Israel. În noaptea de joi spre vineri, guvernul israelian a anunţat că a plasat pe "lista roşie" sanitară Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia şi Eswatini, după anunţul descoperirii noii variante, detectate iniţial în Africa de Sud.

O nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, cu un număr ridicat de mutaţii (aproximativ 32) care aproape anuleaza eficacitatea vaccinurilor existente pe piaţă împotriva COVID-19, a fost detectată în Africa de Sud, au anunţat joi oameni de ştiinţă. Varianta B.1.1.529 prezintă un număr ''extrem de ridicat'' de mutaţii, potrivit oamenilor de ştiinţă sud-africani, care au detectat anterior varianta "beta". Beta era oricum una dintre cele patru variante etichetate drept ''preocupante'' de OMS, întrucât există dovezi că ar fi mai contagioasă, iar vaccinurile au o eficienţă mai scăzută împotriva acesteia. Problema care se pune e ca persoanele vaccinate cu schema completa in urma cu cateva luni oricum aveau eficacitatea atenuata sub 50%, asa ca noua varianta sud-africana practic anuleaza vaccinarea pentru tulpina "alfa", cea pe care s-au construit vaccinurile actuale. OMS s-a pronuntat deja ca trebuie noi vaccinuri de generatia 2 sau 3 pentru noile variante, iar populatia trebuie revaccinata si inca des, cam la 3-4 luni.

Amanunte AICI.

loading...
PUTETI CITI SI...