"Mr White Hat": Povestea din spatele jafului virtual de 600 de milioane de dolari!

Postat la: 14.08.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

La o oră după ce lumea a descoperit că un hacker a extras cu 600 de milioane de dolari într-unul dintre cele mai mari jafuri de criptomonede, hoțul a dat unui internaut 42.000 de dolari pentru avertizarea că unele dintre active erau înghețate.

Actul "generozitate" a fost doar prima întorsătură neașteptată dintr-un jaf virtual care a cuprins industria criptografică. Ținta hackerului misterios era un grup obscur numit Poly Network, un proiect în lumea finanțelor descentralizate, (DeFi), care aduce împreună unele dintre cele mai utilizate registre mari digitale. DeFi este avangarda lumii activelor digitale. Dezvoltatorii construiesc rețele automatizate pentru a permite persoanelor fizice și companiilor să evite intermediarii de taxare, cum ar fi băncile și bursele.

Cu căile de a valorifica o sumă atât de mare se închideau rapid, hackerul a început să susțină că era un hoț altruist, care dorea să se distreze și să prezinte vulnerabilitățile Poly în interesul public. Pe măsură ce incidentul s-a desfășurat săptămâna aceasta, hackerul supranumit „Mr. White Hat" a trimis comunicate prin intermediul blockchain-ului Ethereum, care poate fi vizionat public. Conversația blockchain dezvăluie o parte din negocierile hackerului cu Poly Network și oferă câteva indicii despre motivația din spatele furtului.

Iată câteva extrase din aceste mesaje, preluate de Financial Times:

„Nu sunt atât de interesat de bani, acum ia în considerare returnarea unor jetoane sau doar lăsarea lor aici." - Hacker

„Vă putem oferi o recompensă de securitate atunci când restituiți toate activele rămase. Vom furniza o adresă sigură prin e-mail. " - Poly Network

„Explorez sensul vieții de ceva vreme." - Hacker

„Știu că doare când oamenii sunt atacați, dar nu ar trebui să învețe ceva din acele hacks?" - Hacker

„Î: De ce hacking-ul? A. Pentru distracție :) "- Mr. White Hat

După ce l-a citat pe filosoful german Martin Heidegger, hackerul a luat apoi o atitudine de vigilență în stil Batman. „Prefer să lucrez în întuneric și să salvez lumea", au scris ei.

Pentru unii, o filozofie gospodărească care amestecă cultura înaltă și cea pop pentru a justifica luarea a 600 de milioane de dolari poate părea o întindere. Piața DeFi avea deja reputația de a fi cea mai sălbatică din „Vestul sălbatic" al lumii criptografică, deja în mare parte nereglementată. Anul trecut, DeFi a reprezentat doar 6% din toată activitatea criptomonedelor, dar a reprezentat o treime din furturile de active digitale, potrivit Chainalysis, o companie de date criptografice.

Dar, pe măsură ce praful a început să se aplice, mulți entuziaști cripto, o comunitate care a susținut de mult idealurile libertare, începeau deja să-i ofere o audiență receptivă. Ba chiar i-au dat hackerului o poreclă - „Mr. White Hat" - referindu-se la presupusele piraterii „etice".

„Până în prezent, lumea a iertat prea multe celor care implementează sisteme nesigure pe care companiile le gestionează mai degrabă decât să le remedieze. Lucrul minunat despre DeFi este că nu iartă în acest fel", a declarat Mark Miller, director tehnologic la Agoric, firmă care oferă software pentru tranzacțiile DeFi. "Avem aici un ecosistem în care participanții nesiguri sunt uciși rapid, astfel încât să poată fi populat de supraviețuitori."

 

loading...
PUTETI CITI SI...