MPV și mobile development services ce sunt și cum te ajută?

Postat la: 28.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

MPV și mobile development services ce sunt și cum te ajută?

În momentul în care dorești să lansezi o afacere online și implicit o aplicație software, una din principalele întrebări pe care trebuie să o adresezi este dacă aceasta va fi cu adevărat relevantă pentru succesul afacerii tale.

Răspunsul la această întrebare poate fi obținut rapid și eficient prin utilizarea unui proces numit MVP. Acesta este un proces prin care aplicația va fi lansată foarte rapid și testată pe piață. În acest articol vei regăsi mai multe detalii despre acest concept, informații care îți pot fi de folos pentru succesul afacerii tale. 

Ce este MVP?

MVP, acronim pentru „produs minim viabil", reprezintă o tehnică de dezvoltare a unei aplicații mobile pe care o companie software development o utilizează pentru a minimiza costurile și riscurile asociate cu dezvoltarea unui produs complet.  

MVP reprezintă, cu alte cuvinte, o versiune minimă a unui produs software care conține doar funcționalitățile esențiale necesare pentru a testa și valida ideea de bază înainte de a fi lansat pe piață. Astfel, în cazul unei aplicații mobile, echipa de mobile development services poate primi feedback rapid de la potențialii utilizatori și se poate determina dacă este profitabilă dezvoltarea acesteia în continuare. În același timp, pot fi analizate segmentele specifice care au nevoie de îmbunătățiri. 

Care sunt beneficiile oferite de MVP și mobile development services?

Există numeroase avantaje oferite de MVP și mobile development services, iar câteva dintre acestea pot fi descoperite în continuare. 

MVP este cel care face posibilă realizarea unui prototip foarte rapid al unei aplicații și cunoașterea limitelor sale, a punctelor forte, a performanței pe care o are aceasta, dacă este viabilă și dacă poate atrage utilizatorii. De asemenea, MVP face posibilă eliminarea unor temeri referitoare la succesul sau eșecul aplicației dezvoltate pentru afacerea ta. 

Cu ajutorul MVP, vei putea gestiona mai bine bugetele, datorită dezvoltării progresive și vei putea să cunoști opiniile potențialilor utilizatori. În acest fel, vei reuși să reduci costul dezvoltării aplicației, economisind în același timp și bani, și timp, și îți vei face o idee despre potențialul aplicație în piață. Dacă aplicația nu se dovedește a fi utilă, acest feedback îți va oferi șansa să te reevaluezi propunerea de afacere.

Pe scurt, MVP scurtează timpul de lansare pe piață, ajută la minimizarea costurilor de producție și la minimizarea riscurilor de eșec, concentrându-se pe principalele caracteristici care permit validarea sau nu a conceptului.

loading...
PUTETI CITI SI...