Mita românească pentru Biden: Șeful FBI ar putea fi pus sub ancheta Congresului

Postat la: 02.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Mita românească pentru Biden: Șeful FBI ar putea fi pus sub ancheta Congresului

Președintele Comisiei de Supraveghere a Camerei Camerei SUA, James Comer (R-Kentucky), a declarat pe twitter că pregătește un proiect de lege pentru a-l urmări pe directorul FBI Christopher Wray pentru că a refuzat să dezvăluie posibila implicare a actualului președinte american Joe Biden în luare de mită.

„Elaborez un proiect de lege care să-l tragă pe directorul FBI Ray la răspundere pentru disprețuirea Congresului. Comitetul va vota săptămâna viitoare pe această problemă dacă FBI va continua să ignore cererea mea legitimă", a scris Comer pe Twitter.

În declarația sa, legiuitorul a mai subliniat că FBI nu ocupă o poziție superioară Congresului și, prin urmare, nu are dreptul să ignore cererile membrilor săi.

„FBI nu este deasupra Congresului. Intenționez să-i apăr puterile de supraveghere", a spus Comer.

La începutul lunii mai, congresmenii au cerut date de la FBI în legătură cu o presupusă mită pe care Biden ar fi primit-o din străinatate în timp ce era vicepreședinte. Solicitările relevante au fost trimise procurorului general Merrick Garland și directorului FBI Christopher Ray. Potrivit parlamentarilor, biroul „are informații valoroase și verificabile" pe care „nu le-a dezvăluit poporului american".

O parte din mită a fost primită din România.

loading...
PUTETI CITI SI...