Mircea Diaconu, președinte al Juriului la WonderFest - Festivalul Filmului Internațional pentru Copii și Tineret

Postat la: 20.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Mircea Diaconu, președinte al Juriului la WonderFest - Festivalul Filmului Internațional pentru Copii și Tineret

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret "WonderFest", care a început aseară, la Constanța, se adresează copiilor, cu scopul de a-i obișnui să consume artă și cultură, într-un mod facil și plăcut, prin intermediul jocului, al atelierelor și al filmelor.

În cadrul Galei de deschidere a Festivalului, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a declarat că va susține mereu proiecte care au ca obiectiv atragerea tinerilor către adevăratele valori culturale. "Oferta culturală din spaţiul public trebuie să fie una cât mai bogată şi mai atractivă pentru tineri. Participarea lor la viaţa culturală este deosebit de importantă pentru o educaţie solidă şi o formare sănătoasă, care să îi ajute să îşi dezvolte potenţialul creativ. «WonderFest» este un proiect care se adresează celor mai mici dintre tineri, copiilor, care, pe lângă vizionarea gratuită a peliculelor destinate acestora şi-a propus şi dezvoltarea creativităţii celor mici, prin organizarea unui concurs de scurtmetraje", a declarat luni, în debutul evenimentului, Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Ana Maria Vătămanu, președinta Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, a mulțumit copiilor, încurajându-i să-și dezvolte creativitatea, începând chiar prin participarea la concursul Snapshots. "Vom spune mereu prezent la astfel de activități, care oferă copiilor și tinerilor perspective de dezvoltare, prin artă și cultură, întrucât acestea sunt baza pe care se poate construi solid o viață de succes", a spus Ana Maria Vătămanu.

La rândul său, viceprimarul Municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a spus participanților WonderFest că orașul Constanța le aparține, așa cum și viitorul le aparține:"Nu vă lăsați influențați, urmați-vă întotdeauna visul! Viitorul este al vostru! Fiți copiii extraordinari cu care noi toți să ne mândrim!"

Festivalul este organizat de Uniunea Zariștilor Profesioniști din România și Primăria Municipiului Constanța, cu susținerea Consiliului Județean Constanța, Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța și Pro Familia. Președintele WonderFest este jurnalista și actrița Lavinia Șandru.

Două jurii vor viziona și stabili câștigătorii WonderFest: un juriu al copiilor, format din 100 de elevi constănțeni, și un juriu al profesioniștilor în cinematografie, condus de actorul Mircea Diaconu, care, printre cele 100 de filme artistice în care a avut roluri principale, a jucat și în filme pentru copii. Unul dintre acestea, în care a jucat alături de fiica sa, Ana Diaconu, este filmul "Întâmplări cu Alexandra", realizat în anul 1989, în regia lui Cornel Diaconu.

Mircea Diaconu a avut roluri remarcabile în filme precum Filip cel bun, Mere Roșii, seria filmelor Ardelenii, Buletin de București, Asfalt Tango, Filantropica, Doar cu buletinul la Paris.

A jucat în numeroase piese la teatrele Bulandra, Nottara si I.L.Caragiale. (Furtuna, Cum vă place ? - Shakespeare, Ultimul bal - Liviu Rebreanu, Burghezul gentilom - Moliere).

În deschiderea Festivalului, Mircea Diaconu a povestit cum, copil fiind, îi invidia pe cei care locuiau în Constanța pentru că aveau tot timpul marea la îndemână. Actorul a fost deosebit de bine primit de publicul format din copii și adolescenți constănțeni, primind aplauze îndelungi.

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret "WonderFest" se desfășoară la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" din Constanța. La toate manifestările WonderFest, de la filme, la concerte și ateliere, intrarea este liberă. WonderFest prezintă în competiție 8 filme pentru copii, de scurt și lung metraj, filme de animație, producții Franța, Germania, Polonia, Italia, Iran, Bulgaria, Lituania și România, iar în afara concursului, două filme premiate cu Oscar și Bafta.

loading...
PUTETI CITI SI...