Ministrul Sănătății vrea să-i constrângă pe medicii care nu se vaccinează: Teste obligatorii pe cheltuiala cadrelor medicale!

Postat la: 04.08.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Ministrul Sănătății vrea să-i constrângă pe medicii care nu se vaccinează: Teste obligatorii pe cheltuiala cadrelor medicale!

Ministrul Sănătăţii a precizat că personalul medical nevaccinat trebuie să suporte testarea periodică din propriul buzunar, având în vedere că statul român le pune la dispoziţie vaccinul în mod gratuit şi că există date ştiinţifice cu privire la siguranţa acestuia. Ioana Mihăilă spune că nu este responsabilitatea contribuabilului român să plătească testele.

„Trebuie să înţelegem că medicii, dar nu doar medicii, tot personalul medical trebuie să fie conştient şi responsabil, cu scopul de a proteja pacienţii. Personalul medical nevaccinat, dacă se infectează, reprezintă un risc nu doar pentru propria persoană, de a dezvolta forme severe de boală, dar şi pentru pacienţi. Din aceste considerente, cred că personalul medical nevaccinat ar trebui testat periodic, iar în condiţiile în care vaccinarea este gratuită, este disponibilă, este sigură, practic nu există contraindicaţii pentru prima doză de vaccin serioase, aşa încât să explice aceste procente relativ mici ale personalului medico-sanitar nevaccinat.

Cred că este important ca atunci când statul pune la dispoziţie mijloacele de prevenţie, şi mă refer aici la vaccinare, personalul care nu doreşte - şi este liber să aleagă - totuşi să nu expună pacienţii la risc şi să fie testaţi periodic, dar aici nu cred că mai este responsabilitatea contribuabilului care plăteşte până la urmă dările la stat şi din banii căruia s-ar realiza aceste teste.

Cred că aici este responsabilitatea personalului care, în ciuda tuturor acestor date ştiinţifice legate de siguranţa vaccinării, în ciuda faptului că vaccinul este pus la dispoziţie gratuit, încă nu doreşte să se vaccineze. Este liber să aleagă asta, dar nu este responsabilitatea contribuabilului român să plătească testele", a explicat Ministrul Sănătăţii.

Ioana Mihăilă afirmă că în acest moment nu mai sunt probleme cu stimulentele acordate personalului medical implicat în mod direct în gestionarea pandemiei şi acum doreşte să reglementeze distribuţia echitabilă a acestor sporuri

„În anul 2020, s-au elaborat mai multe acte normative care reglementează plata suplimentară a personalului care este implicat în gestionarea pandemiei, dacă vorbim de sporurile personalului medico-sanitar. Ele au fost plătite, ce dorim să reglementăm este să ne asigurăm că sunt plătite către cei care chiar vin în contact cu persoane suspecte sau pozitive, aşa încât să existe o distribuţie echitabilă a acestor sporuri şi pentru persoanele care depun cel mai mult efort şi care sunt supuse cel mai mult riscului, aceste sporuri să fie direcţionate către ele. În momentul acesta, din cunoştinţele mele, aceste sporuri destinate personalului medico-sanitar nu au întârzieri", a mai declarat Ministrul Sănătăţii.

loading...
PUTETI CITI SI...