"Ministrul Mediului îşi depăşeşte atribuţiile". Critici după anunţul că gunoiul din Bucureşti ar putea fi dus în alte judeţe

Postat la: 15.07.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

"Ministrul Mediului Tánczos Barna a declarat miercuri, după o ședință care a avut loc la Primaria Sectorului 1 pe tema deșeurilor, că se caută soluții pentru ca gunoiul bucureștenilor să fie depozitat în alte județe ale tării.", critică Asociaţia Cetăţenească Ulmeni Călăraşi declaraţiile făcute de ministrul Mediului, Tanczos Barna, cu privire la soluţiile căutate pentru ca gunoaiele din Capitală să fie depozitate în alte judeţe din ţară.

"Este bine cunoscut faptul că începând cu luna septembrie a anului 2019, la marginea satului Ulmeni au fost transportate în cantități imense deșeurile din Municipiul București și astfel, sub pretextul sortării deșeurilor, aici a fost amplasată cea mai periculoasă bombă ecologică din Europa, care a atins o suprafață de peste 100 ha și care generează o poluare permanentă, distruge sănătatea locuitorilor, contaminează pânza freatică și solul.

Declarațiile Ministrului Mediului îi îngrozesc pe oamenii care au trecut prin această experiență iar faptul că există intenția ca această experiență să se repete, propusă la cel mai înalt nivel al autorităților de mediu, nu face decât să tulbure o comunitate deja serios afectată de contaminările precedente", transmite Asociaţia Cetăţenească Ulmeni Călăraşi, printr-un comunicat de presă intitulat "Ministrul Mediului Tánczos Barna încearcă să se substituie Primarului General Nicușor Dan. Declarația șocantă care îi revoltă pe cetățenii din Ulmeni, Călărași".

Amanunte AICI.

loading...
PUTETI CITI SI...