Ministru al guvernului Ciucă fost ofițer de informații la "Doi ș'un sfert" și doctorand al lunui profesor acuzat de agresiune sexuală

Postat la: 25.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Ministru al guvernului Ciucă fost ofițer de informații la

Informația nu apare în CV-ul ministrului Agriculturii însă acesta a confirmat cu puțin timp înainte de depunerea jurământului la Cotroceni. Adrian Chesnoiu, ministrul desemnat al Agriculturii în cabinetul Ciucă, a lucrat până în urmă cu zece ani ca ofițer de informații în serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cunoscut publicului sub denumirea de „Doi și-un sfert", care vine de la vechea denumire de UM 0215.

Din 2020, Adrian Chesnoiu este deputat PSD în Parlamentul României. Conform CV-ului său postat pe site-ul Camerei Deputaților, între august 2005, anul în care a absolvit Academia de Poliție, și august 2011 a fost ofițer specialist în investigarea fraudelor, afaceri europene și anticorupţie în Ministerul de Interne, însă nu precizează serviciul sau direcția în care a lucrat ca ofițer. Cu o oră înainte de depunerea jurământului la Cotroceni, programată pentru astăzi la orele 15:00, noul ministru al Agriculturii, validat în această dimineață în funcție prin votul Parlamentului, a confirmat pentru PressOne că informația pe care a omis-o din CV-ul său - aceea că înainte de a intra în politică a lucrat în cadrul DGPI - este corectă.

"Am fost o perioadă responsabil cu protecția cadrelor din Academia de Poliție", a spus Adrian Chesnoiu. El a recunoscut că a fost doctorandul profesorului Mihai Bădescu din Academia de Poliție, care a fost acuzat de agresarea sexuală a unei studente și că auzise informații despre acest caz, însă nu știe cine s-a ocupat de aceste investigații. "Au existat la vremea respectivă tot felul de informații, ca să zic așa, care veneau despre aceste lucruri. Nu știu cine a investigat cazul și care a fost soluția finală pentru că eu mi-am dat demisia în 2011, când a apărut acea ordonanță că putem pleca din sistem.

Am fost doctorand, dar nu mai aveam timpul necesar să finalizez tema, era o temă extrem de complexă, nu se scrisese aproape nimic la nivel global despre tema mea, care era pe bariera dintre libertatea individuală și securitatea colectivă. Nu am mai avut timpul necesar ca să finalizez cercetarea doctorală. Dar nu am avut niciun fel de legătură faptul că i-am fost doctorand (profesorului Mihai Bădescu - n.m.) cu orice altă speculație", a explicat ministrul Agriculturii.

Întrebat dacă le-a spus colegilor de coaliție că a fost ofițer de informații, Adrian Chesnoiu a răspuns: "Păi, dumneavoastră credeți că noi ne interogăm personal unde am lucrat și ce a făcut? Ce, aveți vreo informație că nu mi-am servit patria cu cinste și onoare? Dacă mă întreabă cineva o spun public pentru că mă mândresc cu asta. Nu ascund nimic din trecutul meu. Este un trecut asumat în slujba României".

loading...
PUTETI CITI SI...