Metode, soluții și efecte în albirea dinților

Postat la: 07.10.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Metode, soluții și efecte în albirea dinților

Zâmbetul este cel care acordă încredere tuturor. Cât de multă încredere îți oferă zâmbetul tău? Ai observat cum oamenii care au dinții albi, îngrijiți și sănătoși zâmbesc mai mult și radiază multă încredere în sine?

Fie că suntem conștienți sau nu, sănătatea zâmbetului nostru - implicit sănătatea dinților noștri - se reflectă în modul în care interacționăm cu ceilalți, iar adesea se întâmplă ca problemele danturii să ne afecteze viața socială și încrederea în sine, iar astfel foarte multe persoane ajung treptat să se izoleze.

Dacă dorești un zâmbet mai luminos, poți opta atât pentru albirea profesională în cabinetul stomatologic, cat și pentru albirea acestora acasă, cu gutiere personalizate, sub îndrumarea și instrucțiunile medicului stomatolog.

Mai există și posibilitatea de a opta pentru pastele de dinți pentru albire. Deoarece sunt ușor abrazive, fiecare pastă de dinți ajută la îndepărtarea superficială a petelor de pe aceștia.

Folosirea unei lampi de albire în cabinet

O metodă rapidă și sigură pentru albirea dinților care se realizează în minimum o ședință, maxim două, a câte 30-40 minute. Pacientului i se aplică un gel de albire special pe suprafața dinților, iar lumina emisă de lampa de albire ajută ca tot procesul să fie unul scurt, dar eficient.

Folosirea de gutiere pentru acasă

Reprezintă o metodă sigură, pe care pacientul o poate aplica la el acasă, noaptea, chiar în timpul somnului. Pacientul vine la clinică pentru a primi un set de gutiere personalizate (realizate pe baza unui mulaj/model de studiu) și gelul de albire. Diferența față de albirea dinților în cabinet cu lampa este durata tratamentului.

Pacientul trebuie să poarte gutierele cu gelul de albire mai multe nopți la rând pentru rezultate vizibile. Costul unui astfel de tratament fiind mai redus.

Folosirea pastelor de dinți pentru albire

Acestea conțin substanțe chimice sau agenți de lustruire care ajută la spălarea petelor de pe dinți fără ajutorul unui agent de înălbire. Acestea sunt relativ ieftine și albesc dinții cu aproximativ o nuanță. Unele paste de dinți pentru albire conțin peroxizi, dar nu sunt lăsate pe dinți suficient de mult timp pentru a avea un efect intens de albire.

Înaintea unei albiri profesionale, este important să cunoști care sunt acei factori care favorizează pătarea și îngălbenirea dinților tăi și pe care va trebui să îi eviți pe cât de mult posibil după efectuarea procesului de albire a acestora.

Ce favorizează pătarea și îngălbenirea dinților?

  • Fumatul;
  • Băuturile carbogazoase sau alimente puternic colorate;
  • Acumularea de placă bacteriană sau tartru;
  • Consumul anumitor medicamente sau antibiotice pe termen lung;
  • Alte afecțiuni dentare ce pot afecta și sensibiliza smalțul dentar.

Etape în pregătirea dinților pentru albire

Înaintea albirii propriu-zise a dinților, este foarte important să discuți cu medicul tău stomatolog și să luați această decizie împreună, bazată pe parcursul medical al dinților tăi și starea de sănătate actuala a acestora. Ulterior, se vor parcurge următoarele etape în cadrul cabinetului Dentocare:

1. curățare profilactică pentru îndepărtarea plăcii bacteriene și a resturilor care s-au acumulat pe suprafața dinților;

2.efectuarea unui examen dentar pentru verificarea unor potențiale probleme, cum ar fi cariile severe, fisuri sau posibila sensibilitate a gingiilor;

3. pot fi realizate fotografii ale dinților pentru a face o comparație între culoarea inițială a acestora și starea ulterioară, în urma procesului de albire.

Avantajele albirii profesionale

a. rezultatele sunt vizibile încă de la prima procedură

b. este cea mai sigură și eficientă formă de albire a dinților

c. sensibilitatea gingiilor și a dinților sunt mai controlabile astăzi datorită gelurilor mai groase de peroxid și utilizării desensibilizatorilor.  

Contraindicații

Există situații în care albirea dentară profesională nu este recomandată:

a. atunci când pacientul prezintă o sensibilitate mărită a gingiilor sau tratamente nefinalizate;

b. pacientul prezintă boli care afectează sănătatea dinților;

c. pacientul nu are varsta de 18 ani împlinită;

d. nu se recomandă femeilor însărcinate;

e. pacientul este alergic la substanțele folosite în cadrul procedurii de albire profesională.

Cât durează efectul unei albiri dentare profesionale?

Albirea profesională a dinților nu este o procedură permanentă. Poate dura de la câteva luni până la 3 ani - în funcție de fiecare persoană și stilul de acesteia de viață.

Consumul de alimente puternic colorate dar și a celor care atacă smalțul dentar vor diminua efectul obținut în urma albirii profesionale.

loading...
PUTETI CITI SI...