Medicamentele care mai mult îți fac rău: Interferează cu absorbția calciului și a vitaminei D

Postat la: 04.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Medicamentele care mai mult îți fac rău: Interferează cu absorbția calciului și a vitaminei D

Medicamentele care mai mult îți fac rău: Interferează cu absorbția calciului și a vitaminei D. Potrivit medicilor, administrarea unor medicamente interferează cu absorbția calciului și a vitaminei D.

Medici de renume au întocmit o listă de medicamente periculoase care se găsesc adesea în casa fiecăruia dintre noi.

Medicamentele care mai mult îți fac rău: Pastile pentru arsuri la stomac

În primul rând, medicii spun că pastile pentru arsuri la stomac pot deveni periculoase pentru organism dacă sunt luate fără recomandarea medicului specialist. Luarea de antiacide interferează cu absorbția calciului și a vitaminei D, ceea ce poate duce la dezvoltarea osteoporozei.

Medicamentele care mai mult îți fac rău: Analgin

Experții avertizează, de asemenea, ce se întâmplă în organism când oamenii fac abuz de analgezice. Terapeutul Irina Skorokhodova spune că ibuprofenul poate deteriora mucoasa stomacului. Analgin, de exemplu, poate perturba funcționarea sistemului imunitar.

Medicamentele care mai mult îți fac rău: Pastile tensiune arterială

Pe locul al treilea, experții pun medicamente pentru tensiunea arterială. Este important ca acestea să fie prescrise de medicul dumneavoastră, altfel există riscul de a intra în grupul de risc pentru accident vascular cerebral.

Medicamentele care mai mult îți fac rău: Aspirina

O altă pastilă periculoasă este aspirina. Medicii amintesc că odată cu hipertensiunea arterială, riscul de accident vascular cerebral hemoragic crește.

loading...
PUTETI CITI SI...