Mărturiile unei tinere abuzate sexual în rețeaua din Iași. "Mi s-a spus că o să defilez pe cele mai importante podiumuri de modă din lume"

Postat la: 10.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Mărturiile unei tinere abuzate sexual în rețeaua din Iași.

O grupare care se ocupa cu exploatarea sexuala a tinerelor, având ca paravan o agenție de modeling, a acţionat în perioada 2000 - 2016, dosarul fiind deschis în 2021. Cinci victime au fost identificate de poliție până în prezent.

O a șasea persoană a vorbit despre drama prin care a trecut. Tânăra a fost remarcată de Kasta Morrely pe când avea doar 15 ani. Ca majoritatea fetelor din grup, provenea dintr-o familie săracă, dintr-un cartier muncitoresc al Iașului. A fost chemată la asociație, cu promisiunea unui viitor frumos, ca fotomodel, potrivit ziaruldeiasi.ro.

„Mi s-a spus că o să ajung departe, că o să defilez pe cele mai importante podiumuri de modă din lume și toate vorbele super-pompoase care pot ameți o fată de 15 ani. Îmi și făcusem o imagine extraordinară în cap despre viitorul care mă aștepta în cadrul agenției (...) Acasă mâncam cartofi și fasole. Uneori, nu-mi permiteam să plătesc autobuzul și tramvaiul până în Copou. Am lipsit o dată trei zile, iar fetele m-au înconjurat, explicându-mi cât de mult am pierdut, că trebuie să vin zilnic dacă vreau să ajung sus, ca ele", a spus tânăra, potrivit sursei citate.

La una dintre ședințele foto și-ar fi făcut apariția și Morel Bolea. „A început să mă atingă, să-mi pună mâna pe fund, pe corp, să mă îmbrățișeze, să-mi spună că sunt superbă, că merit să ajung în străinătate. Aburelile au funcționat foarte bine. Pe urmă a început să-mi spună că școala e pierdere de vreme, că acolo înveți numai prostii, că el este singurul prin care pot «crește», că trebuie să fiu constant la agenție, să fim în «energia comună». Chiuleam de la școală și mergeam la sediu, de dimineața până seara", a spus tânăra. La sediul asociației, spune aceasta, Morel Bolea avea un birou „secret".

„Ne-a fost arătat un film porno. O orgie mega-agresivă. Morel stătea cu o vărguță în mână, ca profesor și ne arăta pe ecran scenele, explicându-ne că blonda fusese virgină, dar acum nu mai era, că așa se întâmplă cu fetele care au prieteni: devin parașute, panarame, sunt distruse de penisul bărbaților, înnebunesc și așa mai departe. La agenție eram protejate. Aici învățam să facem dragoste, nu sex. În timpul discursului, Morel mi-a pus mâna pe ceafă, m-a tras spre el și m-a sărutat, destul de lung. Mi-a spus că el e bărbatul care știe să mă iubească, să mă facă fericită. A fost o oră destul de ciudată. Filmul a fost ca o semnătură a agenției. De acolo a început tot", a povestit fata.

Poliţiştii şi procurorii au efectuat miercuri, 9 noiembrie, percheziţii la o grupare care racola minori prin intermediul unui ONG şi al unei agenţii de modelling, victimele fiind exploatate sexual, prin constrângere şi abuz emoţional. Gruparea a acţionat în perioada 2000 - 2016, dosarul fiind deschis în 2021. Cinci victime au fost identificate până în prezent.

"La data de 09.11.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu poliţişti din cadrul din cadrul B.C.C.O. Iaşi efectuează 5 percheziţii în municipiul Iaşi la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de minori", a transmis, miercuri, DIICOT.

Sursa citată a precizat că dosarul a fost înregistrat pe rolul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi în anul 2021 ca urmare a declinării competenţei de soluţionare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

"În cauză, s-a reţinut faptul că, în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, au fost recrutate prin intermediul unei organizaţii neguvernamentale şi a unei agenţii de modelling, înfiinţate pe raza municipiului Iaşi, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare şi abuz emoţional)", au mai transmis procurorii.

loading...
PUTETI CITI SI...