Mărmureanu a găsit explicatia: Există cutremure "călătoare". Seismele din Oltenia sunt un "roi" care ar putea migra spre Banat!

Postat la: 21.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Mărmureanu a găsit explicatia: Există cutremure

Gheorghe Mărmureanu, fost director al Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), spune că în Oltenia avem un roi de cutremure, care ar putea migra spre Banat.

„Deocamdată nu vorbim de cutremure cu potențial devastator. Acum partea bună că avem mai multe descărcări mari de forțe și putem spera ca lucrurile să se liniștească. Oricum vor mai fi replici, dar mai mici sperăm. Există posibilitatea ca roiul de cutremure să migreze, să activeze zona Banatului. Nu vreau să transmit panica, dar există această posibilitate să se producă și acolo în Banat seisme asemănătoare", a afirmat Mărmureanu, citat de Adevărul.

Marți 21 februarie este a opta zi consecutivă de cutremure în zona Gorj și „roiul" nu dă semne că s-ar opri. Cele mai puternice cutremure s-au înregistrat săptămâna trecută, dintre care unul a fost de 5,7 grade pe scara Richter, producând pagube materiale. În lipsa oricăror explicații, pe plan local a început să circule o teorie privind cauzele cutremurelor din Gorj: o exploatare de gaz la mare adâncime. Până acum, nicio autoritate nu s-a pronunțat în acest sens, oficial. Situația este asemănătoare cu cea din județul Galați, de-acum zece ani, când au existat mai multe acuzații privind exploatarea gazelor de șist.

loading...
PUTETI CITI SI...