Lovitură în SUA: a mai căzut o bancă în încercarea de a preveni răspândirea crizei

Postat la: 13.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Lovitură în SUA: a mai căzut o bancă în încercarea de a preveni răspândirea crizei

Autoritățile de reglementare americane au închis duminică Signature Bank din New York, un mare creditor din industria cripto, în încercarea de a preveni răspândirea crizei bancare, informează postul american de televiziune CNBC.

"Anunțăm, de asemenea, o excepție similară de risc sistemic pentru Signature Bank, New York, New York, care a fost închisă astăzi de către autoritatea sa de stat care a acordat autorizația", au precizat Trezoreria, Federal Reserve și FDIC într-o declarație comună duminică seara.

Autoritățile de reglementare bancară au declarat că deponenții de la Signature Bank vor avea acces deplin la depozitele lor, o măsură similară pentru a asigura deponenților de la banca falimentară Silicon Valley Banks își vor primi banii înapoi. "Toți deponenții acestei instituții vor fi despăgubiți. Ca și în cazul rezoluției Silicon Valley Bank, nicio pierdere nu va fi suportată de contribuabil", au precizat autoritățile de reglementare.

Autoritățile de reglementare au închis vineri Silicon Valley Bank și i-au confiscat depozitele în cel mai mare faliment bancar din SUA de la criza financiară din 2008 - și al doilea ca mărime din toate timpurile. Măsurile dramatice au fost luate la doar câteva zile după ce instituția axată pe tehnologie a raportat că se confruntă cu dificultăți, declanșând o fugă la depozitele băncii.

Signature este una dintre principalele bănci pentru industria criptomonedelor, cea mai mare alături de Silvergate, care și-a anunțat lichidarea iminentă săptămâna trecută. Aceasta avea o valoare de piață de 4,4 miliarde de dolari până vineri, după o vânzare de 40% în acest an, potrivit FactSet. La 31 decembrie, Signature avea active totale de 110,4 miliarde de dolari și depozite totale de 88,6 miliarde de dolari, potrivit unui dosar de valori mobiliare.

Pentru a limita pagubele și a evita o criză mai mare, Fed și Trezoreria au creat un program de urgență pentru a susține depozitele atât la Signature Bank, cât și la Silicon Valley Bank, folosind autoritatea de împrumut de urgență a Fed. Fondul de asigurare a depozitelor al FDIC va fi utilizat pentru a acoperi deponenții, mulți dintre aceștia nefiind asigurați datorită garanției de 250.000 de dolari pentru depozite. În timp ce deponenții vor avea acces la banii lor, acționarii și deținătorii de obligațiuni de la cele două bănci vor fi distruși, a declarat un înalt oficial al Trezoreriei.

loading...
PUTETI CITI SI...