Lockdown mascat: Omenirea sa nu mai iasă din case pentru că soarele "cauzeaza" turbo-cancere de piele!
Postat la: 04.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
Soarele provoacă o creștere bruscă a numărului de cazuri de turbo-cancere în rândul oamenilor, anunță New York Times (NYT), citînd mai multe date si studii stiintifice. Publicatia și-a avertizat cititorii să evite soarele cu orice preț, sa nu mai iasă dincase in aceasta vară, pentru a rămâne sănătoși.
Într-un articol intitulat "Cum să nu vă expuneți absolut deloc la soare în această vară ", NYT afirmă că nu există "o expunere sigură la soare", avertizând că, în cazul în care vă expuneți la soare, vă pregătiți pentru o formă agresivă de cancer.
Potrivit NYT, ar trebui să vă aventurați la soare doar dacă sunteți pregătit să blocați complet razele acestuia. Pe lângă aplicarea de cremă de protecție solară la fiecare două ore "pe fiecare bucățică de piele expusă, inclusiv pe mâini și pe vârful urechilor", ei sugerează folosirea unei pălării, a hainelor cu mâneci lungi și a unei umbrele.
Dar asta nu este tot. Se recomandă, de asemenea, o mască completă care să vă acopere fața până la ochi - sau una care să vă acopere complet capul -, precum și pelerine de soare, mănuși, ochelari de soare și viziere. Sau, ați putea pur și simplu să evitați să ieșiți afară cu totul.
Dr. Maressa C. Criscito, profesor asistent de dermatologie la Universitatea Langone Health din New York, a declarat pentru NYT: "Cuplând crema de protecție solară cu o pălărie, sau cu îmbrăcăminte UPF, sau stând sub o umbrelă, sau mergând în casă pentru prânz în timpul indicelui UV ridicat, de vârf - toate acestea sunt lucruri pe care le puteți face în plus față de aplicarea cremei de protecție solară."
Revista The Times merge mai departe, notând că un dermatolog cu care au vorbit, Dr. Shereene Idriss din New York, "s-a enervat la menționarea postărilor împotriva protecției solare care apar ocazional pe rețelele de socializare, împărtășite de experți în sănătate autoproclamați care cred că uleiurile din semințe sunt la rădăcina tuturor afecțiunilor moderne ".
Cu toate acestea, uleiurile din semințe fac parte din ecuație atunci când vine vorba de soare și de sănătatea dumneavoastră. Articolul bazat pe frică, din păcate, face un deserviciu extrem de mare oricui îl citește și pleacă de acolo crezând că trebuie să se ferească complet de soare. Cea mai mare teamă pe care mulți o au în legătură cu soarele este că acesta poate crește riscul de cancer de piele.
The Times: "În anii 1700, speranța medie de viață era de 30-40 de ani. Vârsta medie la care este diagnosticat melanomul este de 65 de ani. Dacă oamenii păreau să facă mai puțin cancer de piele înainte, a argumentat ea, era pentru că nu trăiau suficient de mult timp pentru a-l dezvolta."
Într-o zi însorită obișnuită, organismul uman poate produce până la 25.000 de unități internaționale (UI) de vitamina D5, care are efecte anticancerigene. Cu toate acestea, mulți oameni nu beneficiază de ea, deoarece nu stau suficient la soare pentru a-și optimiza nivelul de vitamina D.
Prevalența globală a deficienței de vitamina D (definită ca un nivel mai mic de 20 ng/mL) și a insuficienței (definită ca un nivel de 20 până la mai puțin de 30 ng/mL) este de 40% până la 100%. Mai mult, s-a demonstrat în repetate rânduri că 20 ng/mL este extrem de insuficient pentru o stare de sănătate bună și pentru prevenirea bolilor și, pentru a vă menține sănătatea, nu se recomandă niveluri mai mici de 40 ng/mL (100 nmol/L).
De exemplu, cercetările au arătat că, odată ce atingeți un nivel seric minim de vitamina D de 40 ng/mL, riscul de cancer scade cu 67%, în comparație cu un nivel de 20 ng/mL sau mai puțin.
Ideea că, cu cât petreceți mai mult timp la soare, cu atât crește riscul de cancer de piele este, de asemenea, înșelătoare. Un studiu din 2021 publicat în BMJ Occupational & Environmental Medicine nu a constatat nicio asociere între istoricul muncii în aer liber și cancerul. Mai mult, după vârsta de 50 de ani, o cantitate mai mare de radiații solare ultraviolete B (UVR) a fost asociată cu un risc mai mic de cancer.
Afirmația Times conform căreia bronzul nu este sigur este, de asemenea, înșelătoare, deoarece melanina, substanța care face ca pielea să pară mai închisă la culoare după expunerea la soare, are rolul de a ajuta la prevenirea arsurilor solare. Acesta este motivul pentru care expunerea intermitentă la soare - expunere ocazională urmată de multe zile sau săptămâni de expunere mică sau deloc - tinde să fie mai problematică decât expunerea regulată și frecventă la soare, deoarece este mai probabil să vă ardeți și să provocați leziuni ale ADN-ului în piele.
Expunerea regulată, pe de altă parte, ameliorează acest risc, deoarece angajează sistemele adaptative înnăscute din pielea dumneavoastră, în special melanina, care sunt concepute în mod explicit pentru a preveni deteriorarea ADN-ului în urma expunerii la razele UV. Așadar, avem acest sistem încorporat în corpul nostru care este conceput pentru a ne permite să obținem toate aceste beneficii ale luminii solare fără deteriorarea ADN-ului și fără riscul crescut de cancer de piele. Încadrarea luminii ca un nutrient este cel mai bun mod de a înțelege acest lucru.
La fel cum avem nevoie de nutrienți adecvați din alimentele pe care le consumăm, la fel cum corpul nostru are nevoie de mișcare fizică pentru a exprima o funcție celulară normală, avem nevoie și de o expunere adecvată la lumină pentru a exprima o funcție celulară normală. Absența acestei expuneri la lumina soarelui creează o funcție celulară anormală. Și există o multitudine de mecanisme prin care se produce acest lucru.
Vitamina D este, evident, cel mai cunoscut, care reglează peste 2.000 de gene legate de sănătatea imunitară, sănătatea musculo-scheletală și multe alte lucruri. Dar există și multe alte mecanisme de asemenea.
În ceea ce privește gluma despre uleiurile din semințe din The Times, este ironic că au menționat-o, deoarece acidul linoleic (LA), grăsimea primară care se găsește în grăsimile polinesaturate, inclusiv în uleiurile vegetale/de semințe, este legată de melanom.
Într-un studiu din 1987, mostre de țesut adipos au fost prelevate de la 100 de pacienți cu melanom și 100 de persoane fără melanom și analizate pentru acizi grași. Nu numai că se constată o creștere a acidului linoleic în țesutul tuturor subiecților, dar procentul de acizi grași polinesaturați (PUFA) este semnificativ mai mare în țesutul pacienților cu melanom.
Eliminarea uleiurilor din semințe din alimentația dumneavoastră va reduce dramatic riscul de arsuri solare și de cancer de piele, deoarece susceptibilitatea la daunele provocate de radiațiile UV este controlată de nivelul de PUFA din alimentația dumneavoastră. Este aproape ca un cadran. PUFA-urile controlează cât de repede vă arde pielea și cât de repede dezvoltați cancerul de piele.
Riscurile pentru sănătate ale expunerii la soare provin din arsuri, adică din supraexpunere. Deoarece "supraexpunerea" nu este definită, publicul este determinat să creadă că expunerea la soare ar trebui evitată și că evitarea expunerii la soare nu prezintă riscuri, au scris în 2018 cercetătorii de la Medical University of South Carolina și Leiden University Medical Center din Olanda.
De fapt, există o gamă vastă de beneficii ale soarelui, pe care le pierdeți dacă nu vă expuneți suficient. Acest lucru merge mult dincolo de vitamina D, care probabil servește ca marker al expunerii la soare, dar nu este singura responsabilă pentru toate beneficiile sale.
Mediatorii identificați produși de expunerea la soare includ vitamina D, oxidul nitric, dopamina, beta-endorfina, acidul urocanic și glutamatul. Suplimentarea cu vitamina D nu este un substitut adecvat pentru expunerea la soare.
De exemplu, expunerea la soare crește oxidul nitric circulant, care reduce riscurile de hipertensiune arterială și de boli cardiovasculare. Între timp, riscurile pentru sănătate asociate cu o expunere scăzută la soare includ: Cancere specifice, Scleroza multiplă, Diabet, Bolile cardiovasculare, Autismul, Boala Alzheimer, Degenerescența maculară legată de vârstă.
De asemenea, dacă vă expuneți corespunzător la soare, razele apropiate de infraroșu de la soare pătrund adânc în corpul dumneavoastră și activează citocromul c oxidază, care la rândul său stimulează producția de melatonină în interiorul mitocondriilor dumneavoastră. Mitocondriile dumneavoastră produc ATP, moneda energetică a corpului dumneavoastră. Un produs secundar al acestei producții de ATP este reprezentat de speciile oxidative reactive (ROS), care sunt responsabile de stresul oxidativ.
Cantitățile excesive de ROS vor deteriora mitocondriile, contribuind la o sănătate suboptimală, inflamație și afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul, obezitatea și tromboza (cheaguri de sânge). Dar melatonina, în esență, absoarbe ROS care vă deteriorează mitocondriile.
Așadar, prin expunerea la soare din abundență în timpul zilei, mitocondriile dvs. vor fi scăldate în melatonină, reducând astfel stresul oxidativ.19,20 Expunerea la ultraviolete B de bancă îngustă, sau NB-UVB, duce chiar și la un alt beneficiu puțin cunoscut - modularea microbiomului intestinal uman.21
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada ...
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, români ...
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește străm ...
-
Beneficiile promovării școlilor profesionale pentru formarea unor muncitori profesioniști
Într-o economie globalizată, care se confruntă cu schimbări rapide și nevoi tot mai diversificate, școlile profesionale ...
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung obser ...
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizato ...
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o ...
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătes ...
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi ...
-
Înșelătoria "Curierul" face tot mai multe victime - Cum trebuie sa se fereasca lumea de infractori
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și emailuri d ...
-
Cât de grav este virusul HMPV, care a ajuns și în România, și cum ne putem feri de el? În prezent nu există vaccinuri pentru el
Virusul hMPV, (Human Metapneumovirus) este un virus ARN. Mai exact, face parte din familia Paramyxoviridae, genul Metapn ...
-
O ipoteza controversată: capul Sfinxului din Egipt ar fi fost locul de aterizare și decolare a unui OZN
Originea Sfinxului continuă să fie un subiect intens dezbătut, iar data construcției, autorii și scopul său real rămân p ...
-
Un pahar de lapte pe zi reduce riscul de cancer intestinal cu aproape 20%
Într-o lume în care vegetarianismul devine o modă aproape impusă cu forța, oamenii de știință vin cu vești uriașe despre ...
-
Studiu: Cafeaua de dimineață reduce riscul de deces cauzat de bolile cardiovasculare
Un nou studiu a constatat că persoanele care beau cafea dimineața au un risc mai mic de a muri din cauza bolilor cardiov ...
-
Cum au fost folosite ca spioni de către agențiile de informații animalele și animalele false
CIA și alte agenții de informații au folosit animale, precum porumbei, pisici, balene și pești pisică robotizați, ca spi ...
-
Șocante și îngrozitoare - 44 de statistici din 2024 care sunt aproape prea nebunești pentru a fi crezute
Autorul american Michael Snyder rezumă statisticile din 2024 care sunt șocante. De la mărimea datoriei naționale a Ameri ...
-
Marea Aliniere începe în 21 ianuarie si se incheie pe 28 februarie când șapte planete se vor vedea pe cerul noptii
În seara zilei de 28 februarie 2025, toate celelalte șapte planete din sistemul solar vor apărea pe cerul nopții în acel ...
-
Elon Musk îl ia la woke pe Justin Trudeau: "Fată, nu mai are importanță ceea ce spui!"
Miliardarul Elon Musk, unul dintre apropiații lui Donald Trump, i s-a adresat premierului canadian demisionar Justin Tru ...
-
Ce spune un medic cunoscut despre metapneumovirusul care a creat panică în ultimele zile. Cât de grav este și cum ne tratăm
Într-o postare recentă pe Facebook, medicul specialist Mihai Craiu clarifică situația virusului care a atras atenția în ...
-
Provocările tehnice ale jocurilor de noroc online
Știi momentul acela când stai pe canapea și n-ai chef de nimic altceva decât să deschizi laptopul sau telefonul și să-ți ...
-
SUA deschide o anchetă asupra a 2,6 milioane de vehicule Tesla, din cauza funcţiei de conducere la distanţă
Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a anunţat marţi deschiderea unei investigaţii ...
-
Numărul imigranților români în Spania a scăzut cu 30% într-un deceniu: „Nu mai este paradisul muncii, cum era cândva"
Comunitatea românească din Spania, cândva cea mai mare comunitate străină din țară, este în scădere semnificativă. Potri ...
-
CNN: De ce este atât de interesat Trump de cea mai mare insulă din lume
Groenlanda este cea mai mare insulă din lume şi adăposteşte peste 56.000 de oameni, având o poziţie strategică şi resurs ...
-
România a ajuns la populația de acum 60 de ani! Care sunt cauzele scăderii populației într-un ritm accelerat
În ultimii zece ani, România a înregistrat o scădere semnificativă a populației rezidente, ajungând de la aproximativ 19 ...
-
Au fost declasificate documente CIA despre "Experimentul Gateway". Informații tulburătoare despre reîncarnare și mijloace folosite pentru alterarea minții
Documente declasificate arată că, de-a lungul celei de-a doua jumătăți a secolului al XX-lea, CIA a avut unele idei „int ...
-
Reuters: OMV din Austria este de acord să furnizeze gaze românești Germaniei în situația de criză energetică
Compania austriacă OMV a încheiat un acord pentru a furniza companiei germane Uniper gaze din proiectul său din Marea Ne ...
-
ANAF pune lupa pe conturile Revolut. Ce se întâmplă cu banii tăi
ANAF pune tunurile pe conturile românilor. Conturile Revolut se vor supune legislației românești, astfel că afacerile ce ...
-
Bulgaria a devenit paradisul benzinei pentru greci, după extinderea Schengen
Grecii se înghesuie să treacă granița în Bulgaria pentru a profita de prețurile semnificativ mai mici la carburanți, ca ...
-
Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
Șeful fondului de investiţii Rockefeller Capital Management's, Ruchir Sharma, a realizat într-un articol publicat în Fin ...