Lavinia Șandru în rolul Mariei Tănase la Festivalul Filmului de Dragoste de la București

Postat la: 22.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Lavinia Șandru în rolul Mariei Tănase la Festivalul Filmului de Dragoste de la București

Cunoscută publicului în special ca jurnalistă, Lavinia Șandru, este absolventă de Teatru, la Târgu Mureș, iar în ultimii ani a revenit pe scenă și în platourile de filmare, fără să renunțe însă la presă. Joacă rolul celebrei soliste în filmul biografic "Maria Tănase", alături de Adrian Păduraru, Marius Florea Vizate și Mihai Mălaimare.

Lavinia Șandru se află la al treilea film de lung metraj, după „Ana. Ana Simion" și „Șnițele înaripate". În filmul "Ana. Ana Simion" Lavinia Șandru a interpretat rolul unei eroine a rezistenței anti-comuniste din Munții Făgărașului, pentru care a primit premiul pentru debut al juriului Festivalului Internațional de Film de la Varna.

A jucat rolul principal al Doamnei Clara în piesa "Vlaicu Vodă", regizată de Horia Suru, care a marcat o premieră pentru teatrul românesc: punerea în scenă a unei piese în aer liber, în Piața Constituției, cu decor medieval în mărime naturală, scena și gradenele spectatorilor fiind mobile. Astfel, fundalul scenei era diferit în funcție de momentele principale ale piesei.

Filmul biografic "Maria Tănase" a fost lansat în această vară, în regia lui Mihai Constantinescu, după un scenariu semnat Titi Popescu, Ioan Cărmăzan, și Denis Dinulescu. Va fi distribuit în cadrul Festivalului Internațional al Filmului de Dragoste "B.Loved", care se desfășoară în perioada 23 - 25 noiembrie, la Sala Dalles, din București, cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile.

În deschiderea Festivalului Bloved și la gala finală, elevi ai Colegiului Național de Arte "Dinu Lipatti" vor susține momente artistice deosebite.

Festivalul B.Loved se desfășoară anual în România, începând din 2017 și se înscrie într-o serie restrânsă a festivalurilor internaționale dedicate filmului de dragoste, alături de Festivalul de la Mons (Belgia) și Festivalul de la Varna (Bulgaria), ambele având o tradiție de peste 25 de ani.

Proiectul cultural este organizat de Asociația Pro Familia, cu finanțarea Ministerului Culturii și în parteneriat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Centrul Metropolitan de Educație și Cultură Ioan I. Dalles. Sponsori: Nestle, Domeniile Urlați, Glow Labb, Mc Donald, Editura Litera. Ziua este partener media al evenimentului.

loading...
PUTETI CITI SI...