LA Times spune că șoferii albi provoacă poluarea aerului în Los Angeles, ceea ce are un impact negativ asupra persoanelor de culoare!

Postat la: 10.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

LA Times spune că șoferii albi provoacă poluarea aerului în Los Angeles, ceea ce are un impact negativ asupra persoanelor de culoare!

Sammy Roth, redactor la LA Times și la buletinul informativ săptămânal Boiling Point, a publicat un articol în care susține că multe persoane de culoare din zona Los Angeles sunt supuse unei forme de rasism de mediu ca urmare a prezenței șoferilor albi și bogați.

Roth a împărtășit un nou studiu realizat de cercetătorii de la USC, care a constatat că locuitorii din Angelenos care conduc mai mult au fost supuși la o poluare mai mică a aerului decât cei care au condus mai puțin.

"Poate părea un paradox, dar nu este. Este o funcție a rasismului care a modelat acest oraș și suburbiile sale și care continuă să ne influențeze viața de zi cu zi - și o reamintire clară a necesității unor soluții climatice care să fie în beneficiul tuturor", a declarat Roth.

Potrivit lui Roth, principala constatare a studiului este că cantitatea de "particule fine" dăunătoare pentru plămâni la care sunt expuși locuitorii unei anumite zone din comitatul LA scade cu aproximativ 0,62% pentru fiecare creștere cu un procent a numărului de kilometri parcurși de acești locuitori spre și de la locul de muncă.

El l-a întrebat pe autorul principal al studiului, Geoff Boeing, profesor la USC Sol Price School of Public Policy.

"Mi-a spus că în mare parte se reduce la istoria rușinoasă a comunităților de culoare cu venituri mici din comitatul Los Angeles, care au fost distruse pentru a face loc autostrăzilor - o istorie care a fost documentată pe larg de The Times. Astăzi, mulți locuitori din cartierele mai albe și mai bogate ale comitatului - care au reușit adesea să țină autostrăzile departe de curțile lor - fac naveta la serviciu prin cartierele de culoare și latino cu venituri mai mici, secționate de autostrăzile 10, 110 și 105 și nu numai."

"Nu este ca și cum navetiștii vin și fac cumpărături în acele comunități, patronând restaurante", a spus Boeing. "Ei doar trec cu mașina pentru a ajunge dintr-o parte a orașului în alta."

Mai multe din FOX News:

Studiul în sine se intitulează "Inegalități locale în ceea ce privește producția relativă și expunerea la poluarea atmosferică cauzată de vehicule în Los Angeles". Rezumatul studiului își definește concluziile în termeni explicit rasiali.

"Am constatat că, în condiții de egalitate, cartierele ai căror locuitori conduc mai puțin sunt expuși la mai multă poluare a aerului, la fel ca și cartierele cu o populație mai puțin albă. Navetiștii din cartierele cu populație majoritar albă conduc în mod disproporționat prin cartierele care nu sunt albe, în comparație cu invers", au scris cercetătorii.

Aceștia au continuat: "Decenii de planificare a infrastructurii autostrăzilor și de segregare rezidențială motivată de rasă determină disparitățile de astăzi în ceea ce privește cine produce poluarea atmosferică cauzată de vehicule și cine este expus la aceasta, dar există oportunități pentru ca planificarea urbană și politica de transport să atenueze această nedreptate".

El a împărtășit o anumită hartă din studiu și a scris: "Zonele roșii sunt locurile din L.A. County unde navetiștii tind să fie mai albi decât persoanele care locuiesc acolo; zonele albastre sunt locurile unde navetiștii tind să fie mai puțin albi decât persoanele care locuiesc acolo".

Mai târziu, el adaugă: "harta arată cum locuitorii din comunitățile mai albe și mai bogate conduc în mod disproporționat spre locul de muncă prin cartierele cu venituri mai mici ale latino-americanilor și negrilor, scuipând poluare. Locuitorii din aceste cartiere nu pot face mare lucru în această privință".

Soluțiile sugerate de el variază de la "încetarea vânzării majorității vehiculelor pe benzină" până la permiterea construirii mai multor apartamente în cartierele mai bogate.

loading...
PUTETI CITI SI...