Kaufland recunoaște că din 2019 vinde alimente cu extracte de insecte sau excremente ale acestora

Postat la: 20.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Kaufland recunoaște că din 2019 vinde alimente cu extracte de insecte sau excremente ale acestora

La începutul anului 2023, Comisia Europeană a aprobat făina de greieri pentru componența alimentelor în întreaga UE. Produsele cu adăugarea acesteia vor fi în curând disponibile în magazine.

Între timp, potrivit portalului german al industriei derwesten.de, companiile alimentare binecunoscute adaugă de multă vreme extracte de insecte în produsele lor. Este vorba despre produse ale unor mărci populare care sunt vândute în aproape toate magazinele.

Mulți consumatori nici măcar nu știu că majoritatea produselor de zi cu zi populare conțin deja insecte sau excrementele acestora, notează Ziarul Românesc din Germania.

Întrebat de portalul echo24.de , Kaufland a declarat că din 2019 oferă „diverse produse alimentare cu insecte". Odată cu noul regulament UE, gama de produse realizate din insecte ar trebui să fie și mai largă.

În produsele cu etichetă privată, toate ingredientele sunt întotdeauna enumerate pe etichete. Dar cum rămâne cu alte produse cu insecte ale altor mărci care pot fi găsite pe rafturile supermarketurilor din Kaufland? Nu a fost primit niciun răspuns la această întrebare.

loading...
PUTETI CITI SI...