Jumătate de milion de chinezi semnează o scrisoare prin care cer OMS să investigheze laboratorul american Fort Detrick

Postat la: 20.07.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Jumătate de milion de chinezi semnează o scrisoare prin care cer OMS să investigheze laboratorul american Fort Detrick

Mass-media chineză de stat - "Global Times" - încearcă să răstoarne povestea conform căreia COVID-19 provine de la Wuhan, acuzand un laborator secret al armatei americane, cunoscut ca Fort Detrick, situat in Maryland.

Global Times, principala portavoce a Partidului Comunist Chinez, afirmă că peste jumătate de milion de cetățeni chinezi au semnat o scrisoare prin care solicită Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) să investigheze un laborator ultrasecret de nivel 4 de biosecuritate din Maryland. Mișcarea de a distrage atenția de la Institutul de Virologie din Wuhan vine în contextul în care organul de presă chinez subliniază că un grup de cetățeni chinezi a redactat o scrisoare către OMS pentru a investiga Institutul de Cercetare Medicală a Armatei SUA pentru Boli Infecțioase din Fort Detrick.

Scrisoarea sustine că laboratorul de la Fort Detrick este cunoscut pentru că stochează unii dintre cei mai letali și infecțioși viruși, inclusiv Ebola, noul coronavirus, SARS, MERS, variola, printre altele. În cazul în care oricare dintre aceste boli periculoase s-ar scurge sau ar scăpa accidental, ar putea reprezenta un risc grav pentru comunitatea internațională. "Dar acest laborator are un record notoriu în ceea ce privește securitatea. Au existat scandaluri privind furtul bacteriei antrax din laborator, care a provocat otrăvirea multor persoane și chiar moartea. A existat un incident de scurgere din laborator în toamna anului 2019, chiar înainte de izbucnirea epidemiei COVID-19, însă informațiile detaliate au fost reținute de SUA sub pretexte de securitate națională", se arată în scrisoare.

Global Times continuă că poate noul coronavirus ar putea fi legat de laboratorul din Maryland. Scrisoarea a menționat că China a permis virologilor occidentali și presei americane să viziteze laboratorul din Wuhan, în timp ce SUA nu a urmat exemplul cu Fort Detrick. "Ceea ce este și mai deconcertant este că, în condițiile în care China a permis virologilor din țările occidentale și chiar presei americane să viziteze Institutul de Virusologie din Wuhan, SUA nu a deschis laboratorul Fort Detrick, cu atât mai puțin a împărtășit datele originale cu țările, inclusiv China, care sunt independente de influența geopolitică a SUA".

De remarcat in context că, potrivit unor dezvaluiri recunoscute, SUA a finanțat cercetări la laboratorul Wuhan pentru "înțelegerea riscului de apariție a coronavirusului liliacului". Jocul actual între superputeri este acela de a "demonta" originile COVID. China sau SUA? Aceasta e intrebarea cheie. Nu se mai vorbește despre piața din Wuhan, celebra "South China Seafood Wholesale Market", în timp ce oficialii de top ai administrației Biden promovează teoria că virusul a scăpat accidental din laboratorul din Wuhan, autoritatile de la Beijing insinueaza deja ca noul coronavirus a scapat din laboratorul de la Fort Detrick in toamna lui 2019.

loading...
PUTETI CITI SI...