Japonia - Un nou atac marca Joker într-un tren de mare viteză

Postat la: 08.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Japonia - Un nou atac marca Joker într-un tren de mare viteză

Poliţia japoneză a anunţat arestarea unui suspect în urma unei tentative de incendiere a unui tren de mare viteză "shinkansen", care a avut loc luni şi aparent a fost inspirată de un atac similar din ziua de Halloween (31 octombrie) de la Tokyo, informează Kyodo.

Un bărbat în vârstă de 69 de ani, pe nume Kiyoshi Miyake, din Fukuoka, a fost reţinut la faţa locului. Nimeni nu a fost rănit în trenul care venea de la Hiroshima şi se îndrepta spre staţia Kagoshima-Chuo. Incidentul a avut loc în jurul orei locale 08:40 (01:40 ora României), în prefectura Kumamoto, a precizat compania feroviară Kyushu.

Miyake le-a declarat poliţiştilor că a dorit să imite recentul atac cu cuţitul şi incendierea unui tren în capitala niponă, prezentată în buletinele de ştiri. În ultima zi din octombrie, un bărbat costumat asemănător personajului Joker din seria de filme "Batman" a rănit 17 oameni, dintre care unul grav, pe traseul feroviar Keio. Atacatorul, Kyota Hattori, a afirmat că îl adoră pe Joker şi că intenţiona să omoare şi să fie condamnat la moarte.

Imitatorul reţinut luni a precizat că a vărsat un lichid, a dat foc cu bricheta unei bucăţi de hârtie şi a aruncat-o pe jos. În vagonul al treilea al trenului, unde se aflau circa 30 de călători, s-a produs fum şi a pornit alarma de urgenţă, iar trenul s-a oprit rapid. Pasagerii au fost mutaţi în alt vagon, iar cursa a ajuns la destinaţie aproximativ la ora 10:25.

Mai multe servicii shinkansen au fost suspendate temporar, totalizând circa 50 de minute de întârziere, care au afectat aproximativ 900 de pasageri. În ultimii ani, în trenurile şi staţiile din regiunea Tokyo au avut loc mai multe atacuri. În august, un bărbat a înjunghiat şi tăiat cu cuţitul zece pasageri într-un tren de navetişti. Cel mai grav incident într-un tren de mare viteză a avut loc în iunie 2015, când un bărbat şi-a dat foc şi a murit, împreună cu o femeie în vârstă de peste 50 de ani. Alţi 26 de pasageri din cei circa 800 din tren au fost răniţi atunci - doi dintre ei, grav.

loading...
PUTETI CITI SI...