Iranul a început un război psihologic: mesajul primit de cetățenii din Israel, direct pe telefoane

Postat la: 14.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Iranul a început un război psihologic: mesajul primit de cetățenii din Israel, direct pe telefoane

Un grup cibernetic iranian numit Handala susține că a pătruns în sistemele radar ale Israelului și a trimis sute de mii de mesaje text amenințătoare cetățenilor israelieni, informează The Jerusalem Post.

Grupul susține că s-a infiltrat în sistemele radar și a expediat 500.000 de mesaje text către cetățenii israelieni. "Aveți doar câteva ore la dispoziție pentru a repara sistemele", avertiza mesajul.

În urma escaladării tensiunilor legate de un potențial atac iranian, Handala a dat publicității o declarație pe rețelele de socializare, afirmând că a pătruns în sistemele de apărare radar ale Israelului. Anunțul, împărtășit prin Telegram, a fost lipsit de detalii, dar a subliniat succesul său semnificativ, putând submina securitatea națională a Israelului. "Aveți doar câteva ore la dispoziție pentru a repara sistemele radar", au reiterat atacatorii în mesajul lor.

Mai mult, grupul susține că a trimis 500.000 de SMS-uri cetățenilor israelieni, îndemnându-i să se opună guvernului lor și să sprijine Iranul. Aceste mesaje conțineau, de asemenea, amenințări la adresa Israelului.

"Oamenii vor plăti pentru crimele și prostia liderilor voștri. Nu există nicio îndoială că liderii voștri vor regreta aceste aventuri nebunești. Evacuați orașele; poate că veți vedea mai puține pagube!", se arăta în mesaj. "Nu ezitați și nu dormiți; șansa de a evada este mai mică de zece secunde și poate că orașul vostru va fi ales".

Handala este cunoscută pentru faptul că vizează interese israeliene. În trecut, a efectuat atacuri cibernetice asupra site-urilor web guvernamentale și din sectorul privat.

În timp ce afirmațiile atacatorilor rămân neverificate de surse oficiale israeliene, experții în securitate din Israel își exprimă îngrijorarea tot mai mare cu privire la posibilitatea unor atacuri cibernetice iraniene care vizează infrastructura națională critică.

loading...
PUTETI CITI SI...