Inundațiile masive din orașul vietnamez Da Nang au făcut ca oamenii să iasă la pescuit pe stradă

Postat la: 14.09.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Inundațiile masive din orașul vietnamez Da Nang au făcut ca oamenii să iasă la pescuit pe stradă

Sute de oameni au ieșit pe drumurile centrale din orașul vietnamez Da Nang pentru a prinde pește, când a început să crească apa după inundațiile din ultimele zile. Inundații cauzate de Furtuna nr 5 care a venit din Marea Chinei de sud și a lovit Vietnamul la jumătatea sa.

Oameni au participat la capturarea peștilor care au scăpat din lacul de acumulare Thac Gian, iar vietnamezii s-au aliniat pe drum și purtând scule de pescuit sau numai pungi de plastic, au trecut la prinderea peștilor ce înotau pe bulevardele principale ale orașului.

Do Van Manh, un pescar din zonă, a spus că iese să prindă pești în sezonul ploios, în special pentru divertisment, deoarece peștii capturați sunt în mare parte mici din specia tilapia și nu sunt potriviți pentru preparare.

Bulevardele Ham Nghi, Hung Vuong, Nguyen Van Linh, Le Dinh Ly, Hoang Hoa Tham și Le Duan au fost inundate până la volan, deoarece apa acumulată din ploaie a depășit alocuri și un metru. Mai multe case și magazine cu fundații joase, au fost inundate în întregime.

Marian Gârleanu

loading...