Insulele Feroe: 1.400 de delfini uciși într-o zi, în cadrul unei tradiții de sute de ani

Postat la: 16.09.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Insulele Feroe: 1.400 de delfini uciși într-o zi, în cadrul unei tradiții de sute de ani

Peste 1.400 de delfini cu flancurile albe au fost uciși în Insulele Feroe, un teritoriu autonom al Danemarcei, în ceea ce se crede că este o captură record. Bărcile au adus delfinii în ape puțin adânci, pe plaja Skalabotnur din Eysturoy, unde au fost uciși cu cuțitele. Carcasele au fost trase pe uscat și distribuite localnicilor pentru consum.

Este vorba despre Grindadrap, vânătoarea mamiferelor marine, în principal balene, o tradiție care se practică de sute de ani în Insulele Feroe îndepărtate. Guvernul spune că aproximativ 600 de balene-pilot sunt prinse în medie în fiecare an. Delfinii cu flancuri albe sunt prinși în număr mai mic, cum ar fi 35 de exemplare în 2020 și 10 în 2019.

Captura de acum a fost aprobată de autoritățile locale și nu a încălcat legile. Astfel de vânători sunt reglementate în Insulele Feroe. Sunt capturi necomerciale și sunt organizate la nivel comunitar, adesea spontan, când cineva observă un grup de mamifere. Pentru a participa, vânătorii trebuie să aibă un certificat oficial de instruire, care îi califică să ucidă animalele. Omorârea se face cu o lance special concepută, care este utilizată pentru tăierea șirei spinării a animalului, înainte ca gâtul să fie tăiat.

loading...
PUTETI CITI SI...