Guvernul olandez lansează „Marea resetare" cu o schemă de cumpărare a fermelor. Altfel, mii de producători se vor confrunta cu închisoarea!

Postat la: 14.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Guvernul olandez lansează „Marea resetare

Guvernul olandez și-a lansat mult așteptatul program de cumpărare a fermierilor în stil Great Reset . Luna trecută, UE a dat Țărilor de Jos aprobarea pentru a începe să cumpere mii de afaceri ale fermierilor în încercarea de a îndeplini mandatul Uniunii Europene privind obiectivele climatice.

Schema, care a fost lansată luni, ar putea vedea până la zece mii de ferme închise pentru totdeauna pentru a fi în conformitate cu agenda ecologică a UE. După ani de dispute politice, guvernul Olandei și-a lansat programul de cumpărare a fermelor care nu respectă schema Natura 2000 a UE care se presupune că ar trebui să protejeze zonele sensibile din punct de vedere ecologic. Programul de cumpărare va afecta inițial aproximativ 3.000 de ferme private despre care se consideră că emit prea mult azot.

Începând de luna viitoare, fermierii vor putea aplica pentru o achiziție, care va fi stabilită la 120% din valoarea fermei. Pe lângă cei mai importanți emițători de azot, guvernul va oferi și achiziții pentru fermierii de lactate, porci și păsări de curte pentru a se închide în schimbul unei plăți de 100% din valoarea fermei lor. Se așteaptă ca aproximativ 8.000 de fermieri să fie eligibili pentru a doua schemă, transmite radiodifuzorul public olandez NOS .

În total, guvernul a alocat 1,4 miliarde de euro pentru acoperirea celor două programe. Schema de cumpărare, care va dura până în aprilie anul viitor, va rămâne deocamdată voluntară, cu toate acestea, guvernul olandez a sugerat anterior că, dacă acceptarea nu este suficient de mare, ar putea fi forțat să impună cumpărări obligatorii.

Grupul de fermieri Agractie și-a exprimat îngrijorarea față de lansare, spunând că, deși a fost deschis un site web pentru a permite fermierilor să vadă dacă sunt eligibili pentru o achiziție, celelalte opțiuni, cum ar fi reducerea emisiilor, nu sunt explicate în prezent, ceea ce înseamnă că fermierii nu pot judecă cu precizie în ce direcție să ia.

Mișcarea de a închide potențial mii de ferme din Țările de Jos, în ciuda crizei alimentare în curs, ar putea avea un impact semnificativ mai departe, având în vedere statutul țării de cel mai mare exportator de carne din Europa și unul dintre cei mai mari exportatori de lactate din lume. Cu toate acestea, a existat o respingere pe scară largă a agendei ecologice a guvernului, fermierii care au lansat proteste la scară largă cu tractoare în toată țara în ultimii doi ani, care au închis autostrăzile și infrastructura critică.

Resentimentele împotriva guvernului globalist a dus la victoria populistă Mișcarea Fermier-Cetățean (BBB) ​​în Senat și în alegerile locale de la începutul acestui an, devenind cel mai mare partid din țară, după ce anterior deținea zero locuri. Cu toate acestea, guvernul de coaliție neoliberal al primului ministru Mark Rutte a reușit să găsească suficient sprijin pentru a rămâne la putere pentru moment.

Unii fermieri și-au exprimat deja că nu au intenția de a participa la schema de cumpărare și intenționează să își păstreze proprietatea. Un fermier de lapte și păsări, Elton van Ginkel, a declarat programului de afaceri curente Nieuwsuur : „Peste cadavrul meu. Voi merge mai departe, chiar dacă e cu două vaci."

loading...
PUTETI CITI SI...