Globaliștii înnebunesc: România și Bulgaria pe primele două locuri în Europa la folosirea banilor cash!

Postat la: 09.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Globaliștii înnebunesc: România și Bulgaria pe primele două locuri în Europa la folosirea banilor cash!

Cei care promoveaza monedele digitale au toate sansele sa innebuneasca la aflarea stirii ca in Europa de est si mai ales in Romania si Bulgaria inca se prefera banii cash.

Bulgarii preferă să plătească în numerar, procentul fiind de 67%, relevă un sondaj internaţional privind atitudinile de plată a consumatorilor, comandat de EVO Payments International, realizat în Europa Centrală și de Est. Pe locul doi în preferințele bulgarilor se află plățile cu cardul, cu un procent de 54%. Doar un sfert dintre respondenții bulgari la sondaj au plătit ultima lor achiziţie dintr-un magazin cu telefonul mobil, ceasul inteligent sau alt dispozitiv. 34% au plătit în numerar la livrare pentru cea mai recentă achiziție online.

Sondajul, realizat de către o companie de plăți electronice, urmărește să promoveze „necesitatea" introducerii mai multor mijloace de plată...electronice. Astfel, nesurprinzător, sondajul a descoperit că bulgarii preferă plata în numerar pentru că „unei opțiuni pentru o tranzacție digitală la punctul de vânzare sau de servicii". Acest răspuns a fost preferat de 38% dintre respondenți. Sondajul nu vorbește nimic despre ceea ce crede majoritatea de 62% din cei care preferă plata în numerar.

Ceea ce nu spune sondajul este că procentul bulgarilor care preferă plata în cash a crescut, în ultimele șase luni. Astfel, o altă cercetare realizată în aprilie, releva că 63% dintre bulgari preferau plata în numerar. Practic, numărul bulgarilor care preferă cash-ul a crescut cu 4% în ultimele luni, deși se fac eforturi intensive de a se promova plata cu cardul.

În același top, din aprilie 2022, la capitolul plăți în numerar, Bulgaria era devansată doar de România. Conform siteului Novinite, un procent de 78% dintre români preferau plata cash. Pe locul trei în Europa s-a situat Ucraina, cu 60% plăți cash. Dintre țările UE, după România și Bulgaria, urmează Ungaria, dar la o distanță apreciabilă: doar 45% preferă numerarul.

În ciuda preferinței clare a cetățenilor României pentru plățile în numerar, doi parlamentari ai coaliției PSD-PNL au introdus o lege prin care vor să oblige fiecare român să aibă card. Mai mult, ei vor să oblige angajatorii să plătească salariile numai pe card dar și fiecare întreprinzător să ofere opțiunea de plată cu cardul. Retragerile de bani și circulația monetară au crescut în 2021 și-n Marea Britanie, după cum arăta o analiză.

loading...
PUTETI CITI SI...