Gheorghiță, se aude? Specialişti FDA: Vaccinul pentru Covid-19 al Moderna nu îndeplineşte criteriile pentru aprobarea unei doze a treia!

Postat la: 13.10.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Gheorghiță, se aude? Specialişti FDA: Vaccinul pentru Covid-19 al Moderna nu îndeplineşte criteriile pentru aprobarea unei doze a treia!

Specialişti ai Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite au afirmat marţi că vaccinul pentru Covid-19 al Moderna nu îndeplineşte toate criteriile instituţiei pentru susţinerea utilizării unui rapel, transmite Reuters. Amintim ca in România Valeriu Gheorghita a recomandat a treia doza "booster" inclusiv cu Moderna desi nu s-au efectuat studii.

Reprezentanţii FDA au afirmat că datele referitoare la vaccinul Moderna au arătat că un rapel măreşte anticorpii protectori, dar diferenţa dintre nivelul anticorpilor înainte şi după rapel nu a fost suficient de mare. Documentele au fost publicate înaintea unei întâlniri din această săptămână a unei comisii de experţi externi ai FDA care trebuie să discute despre rapeluri. FDA respectă de obicei recomandările experţilor săi, dar nu este obligată să o facă. O comisie de consultanţi a Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) se va reuni săptămâna viitoare pentru a discuta recomandări specifice referitoare la cine poate primi rapeluri, dacă FDA le va autoriza.

Preşedintele Joe Biden a anunţat în acest an planuri pentru administrarea de rapeluri majorităţii adulţilor, dar unii specialişti ai FDA au afirmat într-un articol publicat în revista The Lancet că nu există dovezi suficiente pentru a susţine inocularea întregii populaţii. Majoritatea datelor provin din Israel, unde sunt administrate rapeluri ale vaccinului Pfizer/BioNTech, dar nu au avut loc studii la nivelul populaţiei pentru vaccinurile dezvoltate de Moderna sau Johnson & Johnson. Consultanţii FDA vor evalua vineri şi rapelul vaccinului într-o singură doză al J&J, care a solicitat FDA să autorizeze administrarea unui rapel la cel puţin două luni după doza iniţială a vaccinului său pentru coronavirus.

loading...